Yeniden Refah Partisi'nden 'göçmen' açıklaması

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, “Küresel güçlerin ülkemizi sığınmacı politikası üzerinden tuzağa çekme adımını boşa çıkarmamız lazım.” dedi.

SİYASET 08.05.2022, 00:17 09.05.2022, 09:25
Yeniden Refah Partisi'nden 'göçmen' açıklaması

Bekin, kamuoyunda tartışmalara sebep olan mülteciler hususunda açıklama yaptı. 

"Gerginlikle çözülemez"

Ötekileştiren ve ayrıştıran yöntemlerle sığınmacı problemine çözüm bulmak yerine, tarihsel ilişkileri de göz önünde bulundurarak 'iyi komşuluk' ilişkileri kapsamında, uzlaşıcı yöntemlerle bu problemin üstesinden gelebilmenin mümkün olduğunu ifade eden Bekin, şöyle konuştu:

"Orta Doğu coğrafyasındaki menfaatlerimizi koruyacak ve ilerleyen döneme yönelik ilişkileri geliştirecek politikalarla mülteci problemine akıllıca çözümler bulmamız lazım. Bu problemi gerginlikle çözüme kavuşturma isteği yeni problemleri de ardında getirebilir. 

"Sinsi bir plandır"

ABD'nin Suriye'deki PKK/YPG'ye devamlı olarak destek vermesi, ilerleyen dönemdeki istikrarsızlığın altyapısını oluşturmak içindir. Bu yapılanların barış için yapıldığını düşünmek aşırı saflıktır. Suriye'de kendi çıkarlarını gizlemeye çalışan ABD'nin son gelişmelerle birlikte adım adım hedefine ulaştığı görülmektedir. İşte tam da bu noktada, bazı olumsuzlukları ileri sürerek ülkemizin yumuşak karnını oluşturan göçmen sorunu üzerinden insanları ötekileştirmeyi hedefleyen politikalar güdülmesi ve gündem oluşturulmaya çalışılması, hiç şüphesiz ki Suriye'deki PKK/YPG faaliyetlerini unutturmayı hedefleyen sinsi bir plandır.

"Sırf oy alabilmek için..."

Öte yandan, ülkemize ekonomik yönden katkı sağlayan ve önemli oranda yatırımlara imza atan yabancıların da bu kümeye alınarak tedirginlik yaşamalarının hedeflenmesi ülkemize yarardan çok zarar verecek bir davranış şeklidir. Özellikle Batılı ülkelerde Müslümanları hedef alan ayrıştırıcı politikaların zirveye ulaştığı bir dönemde, sırf oy alabilmek adına ülkemizde de ayrıştırıcı uygulamalara yönelmek uzun dönemde ülkemize yarardan çok zarar verebilir. Netice olarak, senelerce ev sahipliği yaptığımız savaş mağdurlarının tekrar ülkelerine geri dönerken onları ayrıştırarak değil, birleştirici, yapıcı, barışçıl politikalarla ve kardeşlik çerçevesinde geri göndermemiz, ilerleyen döneme yönelik ülkemizin Suriye'nin kuzeyinde oluşturmaya çalışacağı politikaların harfiyen uygulanmasında büyük bir önem arz edecektir."

Yorumlar (0)