Yeni MİT Başkanı İbrahim Kalın mı?

Dün açıklanan yeni kabinede MİT Başkanı Fidan’ın Dışişleri Bakanlığı’na getirilmesinin ardından İbrahim Kalın’ın MİT Başkanı olacağı iddia edildi. İddialar sürerken Kalın, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir hamle yaptı.

SİYASET 04.06.2023, 10:14 Şeyda Gül
Yeni MİT Başkanı İbrahim Kalın mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de mazbatasını alıp yemin ettikten sonra akşam Çankaya Köşkü’nde yeni kabine üyelerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve 15 bakan değişirken görevine devam eden isimler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy oldu. 

İbrahim Kalın'ın MİT Başkanı olacak iddiası

MİT Başkanı Hakan Fidan ise yeni kabinede Dışişleri Bakanı olarak görevlendirildi. Fidan'ın yeni görevinin sonrasında gözler boş kalan MİT koltuğuna çevrildi. MİT’in başına geçecek olan isim merak konusu olurken kulislerde dolaşan iddiaya göre Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü olan İbrahim Kalın bu koltuğa en yakın isim olarak konuşuluyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın boş kalan Genelkurmay Başkanlığı, İstanbul Valiliği ve MİT Başkanlığı için vereceği isimler merakla bekleniyor.

Kalın'dan beklenmedik hamle

Kamuoyunda bir süredir MİT Başkanlığı için Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın’ın adı geçiyor. Kalın bugün Twitter hesabında profil fotoğrafını değiştirerek tüm dikkatleri üzerine çekti. 

Kalın'ın profil fotoğrafını koyu tonların hakim olduğu karanlık bir fotoğrafla değiştirmesi "MİT başkanı belli oldu" yorumlarının yapılmasına neden oldu. 

Yorumlar (0)