Yeni konutlar hemen yapılıp verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel başkanı olduğu AK Parti'nin Van'daki 7.Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Atatürk Şehir Stadyumu'nda düzenlenen kongrede konuşan Erdoğan, İzmir depremi ve Fransa'nın saldırılarına değindi.

SİYASET 31.10.2020, 15:01 31.10.2020, 15:38
Yeni konutlar hemen yapılıp verilecek!

Depremden hemen sonra bakanlar, milletvekilleri, kurumlar, Türk Kızılay, AFAD ve Mehmetçik hep birlikte İzmirlilerin imdadına koştuğunu belirten Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6,6 büyüklüğündeki depremde evleri büyük hasar ören ve yıkılan vatandaşlara en kısa sürede yeni konutların yapılıp teslim edileceğini bildirdi.

Bir dinin peygamberi (Hz. Muhammed), bir ülkenin (Türkiye) yöneticisine karşı özgürlük kılıfı altında yapılan çirkinlikleri savunanların demokrasi kavramının içini boşalttığını dahası büyük zarar verdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Avrupa değerleri" denilerek çıkılan yolun, tüm toplumların sembollerine, değerlerine ve inançlarına karşı en adi hakaretlerin savunuculuğuna çıkmasının çok acı olduğunu ifade etti.

Başta Fransa olmak üzere, bazı ülkelerde artan İslam düşmanlığının Avrupa'yı birçok kez felakete sürükleyen bozuk zihniyetin sürdüğünün işareti olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hz. Muhammed'e yapılan her hakaretin bütün Müslümanları hedef aldığını, şahsıma yapılan her hakaretin ise Türkiye Cumhuriyeti halkını hedef aldığını vurguladı.

Provokasyonlara kati surette itibar etmeyeceklerini, Türkiye'yi ekonomik bağlamda kuşatmaya çalışanlara da yeni bir ekonomik kurtuluş savaşı ile cevap vereceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomide gerçekleştirilen büyük yapısal değişimin, kapitülasyonların kaldırılması kadar büyük anlama, tarihi değere sahip olduğunu kaydetti.

Erdoğan, İzmir depremi sebebiyle taziye ve geçmiş olsun mesajlarını göndererek yardıma hazır olduklarını ifade eden tüm dost ülkelere de teşekkürlerini iletti.

Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyeti devletinin, tüm kurumlarıyla sahada, halkının yanında olduğunu, duruma tam olarak hakim olduğunu bildirdi.

Yorumlar (0)