Yeni bir parti kuruluyor: Katılacakları ittifakı da açıkladılar

Osmanlı Ocakları, kuracakları siyasi partinin ideolojisinin de aynı olacağını ve Cumhur İttifakı çatısı altında faaliyet gösterileceğini duyurdu.

SİYASET 22.01.2022, 20:24 22.01.2022, 20:33
Yeni bir parti kuruluyor: Katılacakları ittifakı da açıkladılar

Osmanlı Ocakları Genel Merkezi’nde basın açıklaması yapan Genel Başkan Kadir Canpolat, yeni kurulacak olan siyasi partinin ideolojisinin aynı olacağını ve Cumhur İttifakı çatısı altında yer alacaklarını kaydetti.

"Parti kurma kararı aldık"

Partinin genel başkanı olmayacağını söyleyen Canpolat, "Osmanlı Ocakları, 72 kentte ve 438 ilçede örgütlenmiş, Türkiye'de ve dünyada 16 seneyi aşkın bir süredir insanlık adına yararlı çalışmalar yapan, bu halkın bağrından çıkmış bir STK'dır (sivil toplum kuruluşu). Tüm kent ve ilçe teşkilatlarımızla gerçekleştirdiğimiz ortak istişareler neticesinde, Türkiye ve halkımız adına daha yararlı çalışmalar yapmak için hiçbir siyasi partiye, hiçbir kişiye yük olmadan kendi partimizi kurma kararını aldık. Kurulacak olan partide yöneticilik veyahut genel başkanlık yapmayı düşünmüyorum. Milletvekili adayı da olmayacağım. Buradaki görevime devam edeceğim. Osmanlı Ocakları'nı da TBMM'de halkımıza hizmet ederken görmek en büyük dileğim." sözlerini sarf etti.

"Tarafımız belli"

Cumhur İttifakı çatısı altında olacaklarını belirten Canpolat, “Aynı duruşumuz devam edecek. Cumhur İttifakı çatısı altında faaliyet göstereceğiz. 16 senede toplumun her kesiminin gönlüne dokunmayı başardık. Ülkemizde kurulduk ve tüm dünyada bahsedilen bir STK haline geldik. ABD'nin, Pentagon'un hedefinde olduk. PKK'nın infaz listesine eklendik, FETÖ'yle mücadelede meşaleyi biz ateşledik. FETÖ'nün medya organlarının önünde ilk eylemi biz yaptık. 15 Temmuz 2016'da Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine AK Parti Genel Merkezi ve ülkemizin dört bir köşesindeki meydanlarda Türkiye'yi ölümüne savunduk. Her zor günde milletimizin ve ülkemizin yanında olduk. Bundan böyle de bu varlığımıza bir siyasi parti ekleyeceğiz." yorumunda bulundu. 

Osmanlı medeniyetini Türkiye Cumhuriyeti değerlerinde yaşattıklarını ifade eden Canpolat, partisinin ismi için henüz karar vermediklerini ve partilerinin ilk 90 günlük hedefinin 500 bin üyeye ulaşmak olduğunu da sözlerine ekledi. 

Yorumlar (0)