Yanan ormanlarda maden projesi mi yapılacak?

CHP ve bazı yayın organlarının ""yangının çıktığı bölgede maden projesi yapılacakmış" iddiasına Bakan Pakdemirli'den cevap geldi.

SİYASET 13.10.2020, 14:29 13.10.2020, 15:11
Yanan ormanlarda maden projesi mi yapılacak?

CHP'nin ortaya attığı, Halk TV, Tele 1 TV, Birgün gazetesi ve Cumhuriyet gazetesinin ise "yangının çıktığı bölgede maden projesi yapılacakmış" diyerek kamuoyuna duyurduğu iddiaların ardından gerçek ortaya çıktı.

Kahraman güvenlik güçlerinin pençesi altında inleyen PKK, Devlet Bahçeli'nin "Kimin çocukları olduğu meçhul olan" diye işaret ettiği "Ateşin Çocukları İnisiyatifi" eliyle ormanların ateşe verildiği kabul etmiş, PKK yandaşları da, "kutsal ateşi selamlıyoruz" diyerek PKK'nın çocuklarına selam göndermişti.

PKK'nın yayın organlarında açıkça örgüt mensupları tarafından, Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılışının yıl dönümü sebebiyle ormanların yakıldığını belirtmesine rağmen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, yangın çıkan noktalarda daha önce altın aramaları ile sondajların yapıldığını belirterek, "maden ruhsatları"ndan bahsederek "rant kapısı" vurgusu yapmıştı.

CHP'nin iddialarını kamuoyuna "bilgi" olarak sunan Halk TV, Tele 1 TV, Birgün gazetesi ve Cumhuriyet gazetesi ise, sabotajın PKK'dan geldiği ortaya çıktıktan sonra Hatay konusunda sessizliğe gömülmüştü.

PKK'ya kınama dahi yok!

Yangınla mücadele eden hükümet hakkında "rant" iddiası ortaya atarak siyasi çıkar sağlamaya çalışan CHP, dev ormanların katilinin de PKK çıkması üzerine alçak ses tonuyla Hatay ormanları için üzüntülerini belirtmişler ancak yine de PKK ile ilgili tek kelime etmemişlerdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i sıkıştıran MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, "PKK'yı neden kınamadınız?" diye sormuş, Tunç Soyer ise "kınıyoruz" diyememiş ve "Her gün kınasak ne olacak? Bu nasıl bir bakış açısı? Her gün işi gücü bırakıp kınasak elimize ne geçecek?" demiş ve soruyu yine PKK'yı kınamadan geçiştirmişti.

Hükümetten cevap geldi

Yangını söndürmeye çalışan hükümeti rantçılıkla suçlayan ancak milyonlarca ağacı yakan PKK'ya tek kelime etmeyen CHP'ye Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den cevap geldi.

Yanan alanların tek bir metrekaresinin dahi başka bir amaçla kullanılmasına müsaade etmeyeceklerini, tamamının yeniden ağaçlandırılacağını açıklayan Bekir Pakdemirli, Hatay'da 2020 senesi içinde, yanan alanların tamamında 5 milyondan fazla fidanın toprakla buluşturulmasının sağlanacağını bildirdi.

Pakdemirli, orman yangınları hususunda duyarlı tüm vatandaşları sadece Hatay, Trabzon ya da Kahramanmaraş için değil, kendi illerinde 11 Kasım'da #Geleceğenefes kampanyası kapsamında fidan dikmeye davet etti.

Ağaçlandırma için destek yağıyor

Spor kulüplerinden ilk olarak Beşiktaş, kulübün kuruluş yıl dönümüne atfen Hatay için 1903 fidan bağışta bulunmuş ve Galatasaray'a meydan okuyarak Hatay'a destek kampanyasını başlatmıştı. Galatasaray ise kuruluş yıl dönümüne atfen 1905 fidan bağışta bulunarak Fenerbahçe'ye meydan okumuştu. Hatay'a destek kampanyasına çok sayıda kulüp katılım sağlamıştı.

Hatay'a destek amacıyla belediyeler de imkânları dâhilinde destekte bulunacaklarını açıklamaya başladılar.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Tarım ve Orman Bakanlığı ile görüştüklerini ve Kayseri olarak ilin plakasına atfen "38.000" fidanı Hatay, Trabzon ve Kahramanmaraş için göndereceklerini bildirdi.

Yorumlar (0)