Yalova Belediyesi'nde zimmet soruşturması: Tutuklandı!

Yalova Belediyesi'nde zimmet soruşturması dâhilinde gözaltına alınan Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

SİYASET 13.02.2020, 16:42 13.02.2020, 17:05
Yalova Belediyesi'nde zimmet soruşturması: Tutuklandı!

Yalova Belediyesi'nin Mali Hizmetler Müdürlüğünde çalışan Reşat Elgin'in zimmetine para geçirdiği iddia edildi. Elgin, Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç'i işaret ederek, "İhaleyi kazanacak firmaları Halit Güleç belirlerdi." dedi.

Bunun üzerine Güleç, sekreteri ve şoförüyle birlikte gözaltına alındı. Emniyette yapılan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Güleç tutuklandı.

Zimmete para geçirme olayı nasıl ortaya çıktı?

Yalova Belediyesi'ndeki zimmete para geçirme olayı, Mali İşler Müdürlüğü'nde çalışan evli ve 2 çocuk babası Reşat Elgin'in ortalıktan kaybolması üzerine ortaya çıktı.

Reşat Elgin'in belediye kasasından büyük miktarda parayı belli aralıklarla paravan bir şirkete aktardığı tespit edildi. Bunun üzerine Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, savcılığa suç duyurusu yaptı. 

Paraların aktarıldığı paravan şirketin sahibi müteahhit Bekir Bilgi, başlatılan soruşturma dâhilinde gözaltına alındı. Bilgi, emniyette yapılan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç - Belediye Başkanı Vefa Salman

Yolda yürürken yakalandı

Reşat Elgin, polis ekipleri tarafından takibe alındı. Denizli'de bir otele rezervasyon yaptırdığı belirlenen Elgin, Denizli'de yolda yürüdüğü sırada yakalanarak Yalova'ya getirildi. Mali İşler Müdürlüğü'nde çalışan Reşat Elgin'in yanında belediyenin muhasebe çalışanı S.Ö. ve Mali İşler Müdürü Şenay Reyhan Kaş da gözaltına alındı.

Belediye Başkan Yardımcısı Güleç'in de olayla ilişkisi olduğu iddia edildi

Belediyenin muhasebe biriminde bulunan evraklar, savcılığın talimatı üzerine incelemeye alındı. Yapılan inceleme neticesinde Reşat Elgin'in zimmetine para geçirme olayı ile bağlantısı olduğu ileri sürülen Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç ile Güleç'in şoförü B.E. ve sekreteri B.T. de pazartesi günü polis ekipleri tarafından belediyede gözaltına alındı. 

Güleç tutuklandı 

Yalova Belediyesi'nde zimmet soruşturması dâhilinde gözaltına alınan Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, sevk edildiği adliyede nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. 

Elgin: İhaleyi kazanacak firmaları Halit Güleç belirlerdi

Mali İşler Müdürlüğü'nde çalışan Reşat Elgin, emniyette verdiği ifadede, Halit Güleç'e işaret etti.

Elgin, "Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç'in bilgisi olmadan kimseye ödeme yapılmazdı. Halit Güleç, el yazısıyla not yazarak veya sekreteri vasıtasıyla, hangi firmaya ne kadar ödeme yapılacağını bana bildirirdi. Bana, firmalara ödeme yapılması konusunda talimat verirdi. Firmalara alacağından fazla ödeme yapıldı. Paranın belli miktarı Yalı Caddesi'ndeki bir otobüs firmasına bırakılırdı." dedi.

Halit Güleç'in fazla yatan paraları elden aldığını ya da şoförü veya sekreteri tarafından Güleç'in hesabına yatırıldığını kaydeden Elgin, "Belediyenin ihaleleri Güleç'in istediği firmalara verilirdi. Aksi olunca ya ihale iptal edilir ya da ödemede sorun çıkarılırdı. İhaleyi kazanacak firmaları Halit Güleç belirlerdi." ifadelerini kullandı. 

Tutuklanan kişi sayısı 3 oldu

Şenay Reyhan Kaş, Reşat Elgin ve S.Ö. dün adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Kaş ve Elgin tutuklandı.  S.Ö. de adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı. Böylece soruşturma dâhilinde tutuklanan kişi sayısı 3 oldu.

Yorumlar (0)