Yabancılara su dolarla, nikah 100 bin lira

Bolu Belediye Meclisi'nde gerçekleştirilen bütçe görüşmelerinde, yabancı uyrukluların yabancı bireylerle evlenmesi durumunda ödeyecekleri nikah ücreti 100 bin liraya, yabancı uyruklulara suyun metreküpü ise 2,5 dolara çıkarıldı.

SİYASET 23.11.2021, 00:14
Yabancılara su dolarla, nikah 100 bin lira

Belediye Meclisi'ndeki toplantı, Başkan Tanju Özcan başkanlığında gerçekleştirildi. 

Söz konusu toplantıda, Özcan'ın yabancı uyruklu insanlara 11 kat pahalı su ücreti ile nikah ücretleri hususunda evvelki toplantılarda gündeme aldığı maddeler de oy çokluğuyla kabul edildi.

Bütçe görüşmeleri esnasında kabul edilen Tarife-Fiyat Cetveli'nde, yabancı uyruklu bireylerin belediyeye başvurarak evlenmek istemesi durumunda nikah ücreti 100 bin TL, suyun metreküp fiyatı ise 2,5 dolar olarak kararlaştırıldı.

Söz konusu cetvel, AK Parti ve MHP grubunun ret yönünde kullandıkları oylara rağmen CHP ve İYİ Parti grubunun kabul yönündeki oylarıyla kabul edildi.

"Suya 11 kat daha fazla ödeyecekler"

Başkan Özcan, basın mensuplarına verdiği demeçte, daha evvel gündeme getirdiği iki hususun da Meclis'te kabul gördüğünü belirtti.

Yabancı uyruklu insanların su ve nikah ücreti fiyatlandırmasına dair Özcan, şu ifadeleri kullandı:

"İki yabancı şahsın Bolu'da, belediyeye başvurarak evlenmek istemesi durumunda nikah ücretini 100 bin TL olarak belirlemiş bulunuyoruz. Bu kararı oy çokluğuyla aldık. İkinci husus da 4658 sayılı kanun çerçevesinde ülkemizde oturma izni bulunan yabancıların su fiyatlandırmalarının 2,5 dolar üzerinden hesaplanmak kadıyla tahsil edilmesine ilişkin bir konu. Bu bütün yabancıları kapsamamaktadır. 4658 sayılı kanun çerçevesinde oturma izni almış kişileri kapsamaktadır. Cenevre Sözleşmesi'ne göre göçmen veyahut mülteci statüsü kapsamına girenleri ve BM'nin geçici korumaya aldığı sığınmacı sınıfını kapsamamakta. Yani kentimizde oturma izni bulunanları kapsıyor."

Kentte yaşayan yabancı uyruklu insanların suyun metreküpü için 2,5 dolar ödeyeceğini tekrarlayan Özcan, "Bugünkü kur ile normal su tarifesine kıyasla 11 kat oranında daha fazla." dedi.

Özcan, ödeme gerçekleştirileceği günün dolar kuruna bakılarak TL üzerinden ödeme alınacağını da sözlerine ekledi. 

















Yorumlar (0)