Vatan Partisi'ne geçen Ethem Sancak'tan AK Parti yorumu: Fakirleştim!

Bir konferans sırasında "Amerika'nın desteğiyle iktidara geldik." diyen ve bu ifadeler nedeniyle AK Parti'den istifa etmek zorunda kalan Ethem Sancak, Vatan Partisi'ne geçti. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Sancak, "AK Parti'ye girdikten sonra fakirleştim." şeklinde konuştu.

SİYASET 02.08.2022, 14:28 Hakan Öksüz
Vatan Partisi'ne geçen Ethem Sancak'tan AK Parti yorumu: Fakirleştim!

Bir dönem AK Parti'de Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliği de yapan Ethem Sancak, Vatan Partisi'ne katıldığını açıkladı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile birlikte partinin İstanbul il merkezinde basın toplantısı düzenleyen Ethem Sancak, kararının gerekçesini açıkladı.

"Bu kadar ilgi olacağını düşünmemiştim"

Medyanın son 4 aydır kendisiyle ilgili birçok habere yer verdiğini kaydeden Ethem Sancak, "Bu kadar ilgi gösterileceğini tahmin etmemiştim. 50 yıllık bir geçmişim var. Beni bunun toplamıyla değerlendirin. Söz konusu olan Türkiye ise para her zaman ikinci planda kalır. Daha önce birçok genel başkanla çalışma yürüttüm ancak fikirlere değer veren tek kişinin Doğu Perinçek olduğunu gördüm." dedi.

"AK Parti'ye girdikten sonra fakirleştim"

Kendisinin AK Parti döneminde cebini doldurduğuyla ilgili iddiaların ortaya atıldığına değinen Sancak, "Ben AK Parti'ye katılmadan önce zaten TÜSİAD'ın başkan yardımcısıydım. Gerçek şu ki aslında AK Parti'ye girdikten sonra fakirleştim. Türkiye'ye hizmet için elimden geleni yaptım. İflas edip dağılmış BMC'yi satın aldım." ifadelerini kullandı.

"Amerika'nın desteğiyle iktidara geldik" demişti!

Mart ayında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yapılan konferansa konuşmacı olarak katılan Ethem Sancak, "Amerika'nın desteği olmasa iktidara gelemezdik. One Minute olayında Batılı ülkelere tepki koyduk. Bunun üzerine Türkiye'nin en derin noktalarına sızdırılan FETÖ, darbe girişimi için harekete geçti." diye konuşmuştu. Bu ifadeler üzerine AK Parti'den tepkiler yükselmişti. İl Disiplin Kurulu'na sevk edilen Ethem Sancak, AK Parti'den istifa ettiğini duyurmuştu.

Yorumlar (0)