Vatan Partisi: “İstenmeyen adam kararı hızla uygulanmalıdır” 

Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu “10 büyükelçinin istenmeyen adam olarak ilan edilmesi kararı” hakkında, “hızla uygulanmalı” ifadelerini kullandı. 

SİYASET 24.10.2021, 17:02 24.10.2021, 17:07
Vatan Partisi: “İstenmeyen adam kararı hızla uygulanmalıdır” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “10 büyükelçinin istenmeyen adam ilan edilmesi” hakkındaki kararı siyasette büyük yankı uyandırırken Vatan Partisi, AK Parti’ye destek verenler arasında ilk sırada yerini aldı. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Utku Reyhan, konu hakkında parti adına açıklamalarda bulundu. 



Utku Reyhan

Kararın derhal uygulamaya konulması çağrısı yapıldı 

Utku Reyhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları aktardı: “Sayın Cumhurbaşkanımızın Türk Devleti’ne karşı hadlerini aşan davranışlarda bulunan 10 büyükelçiyi ‘istenmeyen adam’ ilan edeceğinin açıklanması, tarihi bir öneme sahiptir. İsmi aktarılan büyükelçiler, piyonlarını Türk yargısının pençesinden kurtarmak istemişler ve bu davranışlarıyla da egemenliğimizin en önemli unsurlarından olan Türk yargısına talimat verme cüretini göstermişlerdir.” 



“Kalpler, Türk milletiyle atmıyor” 

Utku Reyhan: “Atlantik ittifakı, asıl görevlerini unutarak ülkemiz içinde muhalefet etmektedirler. Üstüne üstlük bu durum, ilk vukuatları da değildir. Kendileri, her fırsatta Türkiye düşmanlığı yapmaktadır. Kendileri, ülkemizin içişlerine karışmayı alışkanlık haline getirmiştir. Biden’ın siyasi partilerinin ülkemizin egemenliğine kastetmesi ve 10 büyükelçinin yanında yer alması, kalplerin Türk milletiyle atmadığının göstergesidir.” 

Utku Reyhan, açıklamasını, “Vatan Partisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın kararını doğru buluyor ve derhal uygulanmasını bekliyoruz.” ifadeleriyle sonlandırdı. 

Yorumlar (0)