Varank: Ayak takımının hükmü olmayacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Allah'ın hükümlerini dile getirdiği için Ankara, İzmir ve İstanbul baroları tarafından hedefe konulan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a destek verdi.

SİYASET 27.04.2020, 13:13
Varank: Ayak takımının hükmü olmayacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ramazan ayının ilk hutbesindeki ifadelerinden dolayı bazı kesimlerin hedef tahtasına oturttuğu Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a destek vererek, "İslam ile olan dertlerini Ali Erbaş üzerinden görmeye çalışan bu ayak takımı iyi bilsin ki ebedi yurdumuzun üstünde ezanlar dinmedikçe sizin hükmünüz olmayacak." dedi.

Twitter hesabından, "#AliErbaşyalnızdeğildir" başlıklı etiketle paylaşımda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ı hedef alan sözlere ve girişimlere sert ifadelerle tepki gösterdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Ali Erbaş hocamız çağları aydınlatan dinimiz İslam'ın hükümlerini dile getirdi. İslam ile olan dertlerini Sayın Ali Erbaş üzerinden görmeye çalışan bu ayak takımı iyi bilsin ki ebedi yurdumuzun üstünde ezanlar dinmedikçe sizin hükmünüz olmayacak." ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın ifadeleri kısa sürede Twitter kullanıcılarından yoğun destek gördü. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ramazanın ilk cuma namazını Hacı Bayram Camisi'nde kıldırırken, uyuşturucu, alkol ve eş cinselliğin İslam dinince haram kabul edildiğini, bunların insan sağlığına zararlarının bulunduğunu vurgulamıştı. Ali Erbaş'ın Allah'ın ayetlerine dayandırarak kurduğu cümleden rahatsız olan başta İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Ankara Barosu olmak üzere bazı dernek ve barolar suç duyurusunda bulunmuştu. 

Yorumlar (0)