"Uzaya çıkınca 'dünyaya sığmadınız mı' diyecekler!"

Bazı programlara katılmak için memleketi Rize'ye gelen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine bağlı Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinin ek binasıyla Çayeli Eğitim Fakültesinin ek binasının açılışını gerçekleştirdi.

SİYASET 12.02.2021, 15:02 13.02.2021, 17:20
"Uzaya çıkınca 'dünyaya sığmadınız mı' diyecekler!"

Konuşmasına Millî Uzay Programı ile başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzay yarışında Türkiye'nin ortaya hedefler koymasının, kalbinde azıcık vatan sevgisi olan herkesi heyecanlandırdığını belirtti.

Dünyada herhangi bir ülkede, kendi ülkesinin felaketini arzu eden ve her felaketten mutlu olup haz duyacak kadar ülkesine ve insanına yabancılaşmış başka bir kesim olup olmadığını soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de bir kesimin, Türkiye'de yaşanan her olumlu gelişme sonrası üzüldüğünü ve herkesi mutlu eden gelişmelerin onların üzerine kabus gibi çöktüğünü ifade etti.

Yarın bir gün uzaya Türkiye'nin kendi aracını, bilim insanını gönderdiğinde "dünyaya sığmadınız mı?" diyeceklerini peşin peşin söyleyen Recep Tayyip Erdoğan, Millî Uzay Programına dönük eleştirilerle ilgili, "Bu kör husumetin, yürüyüp giden işlerin önüne takoz olmasına izin vermeyiz." ifadesini kullandı.

Bütçeden üniversiteler için ayrılan payın kendilerinden önce 2,5 milyar lira olduğunu, bu sayıyı 2021 yılı itibarıyla 36 milyar liraya yükselttiklerini hatırlatan Erdoğan, hâlâ Anadolu'daki üniversitelerin başarısız olmasını isteyenlerin olduğunu, Anadolu'daki üniversitelerin bu habis zihniyete vereceği en güzel cevabın ise, uluslararası ve ulusal düzeyde gösterecekleri başarılar olacağını kaydetti.

Erdoğan, önümüzdeki dönem, "eğitim öğretim, kültür sanat ve aileyi" önceliklerin en başına alacaklarının altını çizdi.

Yorumlar (0)