Ümit Özdağ yeni parti için tarih verdi

Özdağ, yeni partisini 26 Ağustos tarihinde kuracağını duyurdu.

SİYASET 21.06.2021, 18:00 22.06.2021, 14:14
Ümit Özdağ yeni parti için tarih verdi

Bağımsız İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısında, Ayyıldız Hareketi'nin partileşme sürecinin devam ettiğini dile getirdi.

"Mülteci işgalini sona erdireceğiz"

Ayyıldız Hareketi'nde buluşan Atatürk çizgisindeki Türk milliyetçilerinin 'saray rejiminin son bulması ve demokratik hukuk devletinin yeniden inşasını amaçladığını' kaydeden Özdağ, "Ayyıldız Hareketi’nin üyeleri olarak, büyük Türk milletinin Anadolu’daki 1000 senelik bedeli, en az 50 milyon şehit ile ödenmiş egemenliğine adeta meydan okuyan emperyalizme karşı bir mücadele başlattık. Emperyalizmin, Türk topraklarının, Suriye başta olmak kaydıyla bütün dünyadan sayıları 7 milyonu geçen sığınmacı ve kaçak ile yapılan sessiz ve örtülü işgal projesini tarihin çöplüğüne atmak maksadı ile yola çıktık." dedi.

"Halk kaybedecek; AK Parti kazanacak"

'Türk ekonomisinin içinde bulunduğu ekonomik çöküşe karşın, talan, rant ve soygun anlayışının tüm hızıyla devam ettiğini' belirten Özdağ, son dönemlerde ekonomistlerin Türk ekonomisinin tabutuna çakılacak son çivi olduğunu kaydettikleri Kanal İstanbul’un inşaatına inadına başlanacağını ifade etti.

Kanal İstanbul'un 'Türk milletinin omuzundaki hayat pahalılığını ve borç yükünü artıracağını' söyleyen Özdağ, "Kanal İstanbul neticesinde Türkiye, Türk halkı, Marmara Denizi kaybedecek; AK Parti zenginleri, Arap zenginleri ve Katar şeyhi kazanacaktır. Yapılması gereken Kanal İstanbul değil bu kentin depreme hazırlığıdır." yorumunda bulundu.

"Erdoğan Suriyelileri doyurmakla meşgul"

Koronavirüs salgınından en çok etkilenenlerin başında esnafın geldiğini kaydeden Özdağ, "Esnaf, adeta enkazın altında kalan depremzedeler gibi ekonomik enkaz altında kalmış ve 'kimse yok mu?' diye sesini duyurmaya çalışmaktadır. Bizim milletimiz açlıktan intihar ederken Erdoğan ise Suriyelileri doyurmakla meşgul. Esnafın olmadığı bir ekonomi hayal dahi edilemez. Esnafımız iflas ediyor, aşını, işini ve onurunu yitiriyor. Birçok esnafımız intihar etti. İntiharlar artarak sürmektedir." dedi.

2021 yılının ilk beş ayında 40, son bir ayda ise 20 polis memurunun intihar ettiğini belirten Özdağ, "Ülkemiz bu dönemi intiharlar dönemi olarak hatırlayacaktır." sözlerini sarf etti.

Özdağ, İzmir’de HDP il binasını hedef alan saldırının 'birçok bilinmezle dolu' olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)