Ümit Özdağ, Meral Akşener'e operasyon başlattı!

2019 yılı Nisan ayında İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığından istifa eden Ümit Özdağ'ın, İYİ Parti Lideri Meral Akşener'i genel başkanlık koltuğundan indirmek için operasyon başlattığı ileri sürüldü.

SİYASET 16.07.2020, 20:47 16.07.2020, 21:00
Ümit Özdağ, Meral Akşener'e operasyon başlattı!

Geçtiğimiz yılın Nisan ayında İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden ve uzun süre CHP'ye geçeceği konuşulan Ümit Özdağ bu kez de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik kumpas hazırlığı içinde olduğu iddialarıyla gündemde.

Bu yılın Eylül ayı içerisinde yapılması planlanan ve iktidar iddiasını sürdürecek kadronun belirleneceği İYİ Parti Büyük Kurultayı öncesi Ümit Özdağ'ın, terk ettiği İYİ Parti'nin teşkilatlarıyla görüştüğü belirtiliyor.

Çoğu teşkilattan net bir şekilde hayır cevabı alan Ümit Özdağ'a bazı teşkilatlar ise, bir zamanlar var olan hukukun hatrına ses çıkarılmadığı ve sadece dinlemekle yetindikleri ancak liderleri Meral Akşener'e karşı sadakat içinde oldukları ifade ediliyor.

Teşkilatların Meral Akşener'den yana ortaya koydukları net tutum sonrası bu kez de parti içinde itirazların yoğunlaştırılması, isyan çıkarılması, eleştirilerin yapılması, yapılan eleştirilerin dozunun artırılması yönünde hareketlilik yaşanması isteniyor. Gelen bilgiler arasında Meral Akşener'in karşısına, başarı şansı olmasa dahi aday çıkarılması için bile hiç akla gelmeyecek isimlerin cesaretlendirilmeye çalışıldığı belirtiliyor.

İYİ Parti teşkilatlarıyla görüşerek nabız yoklayan Ümit Özdağ'ın İYİ Parti Büyük Kurultayı'nda genel başkan adaylığı için zemin aradığı, zeminin uygun olmadığını görmesi üzerine en azından Meral Akşener'e zarar vermek adına iç kargaşa çıkarmayı planladığı iddia ediliyor.

Yorumlar (0)