Ümit Özdağ kazandı, İYİ Parti kaybetti!

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ı ihraç eden İYİ Parti Disiplin Kurulu haksız bulundu. Ümit Özdağ'ı haklı bulan Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, ihraç kararını iptal etti.

SİYASET 13.01.2021, 13:33 14.01.2021, 09:38
Ümit Özdağ kazandı, İYİ Parti kaybetti!

Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesinde İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın İYİ Parti Disiplin Kurulunun ihraç kararının iptal edilmesi için açtığı dava görüldü.

Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın avukatı Uğur Tarhan, İYİ Parti Disiplin Kuruluna bir milletvekilinin sevk edilmesine dair yetkinin sadece genel başkan (Meral Akşener) ve GİK'te (Genel İdare Kurulu) bulunmasına karşın, müvekkili Ümit Özdağ'ın tüzüğe aykırı biçimde İYİ Parti'nin Genel Sekreterliği tarafından Disiplin Kuruluna sevk edildiğini iddia etti.

Avukat Uğur Tarhan, müvekkili Ümit Özdağ'ın ihraç edilmesine, İYİ Parti'nin genel başkanlığını yapan Meral Akşener ile Ankara Milletvekili Koray Aydın ile ilgili yaptığı açıklamaların gerekçe gösterildiğine vurgu yaparak, ancak Disiplin Kurulunun yöneltilen suçlamalar dışında soruşturma yaptığını ve karar tesis etme yetkisinin olmadığını ileri sürdü.

Davalı konumdaki İYİ Parti avukatı Mustafa Tolga Öztürk ise, Ümit Özdağ'ın Genel Sekreterlik makamı tarafından değil, genel başkanlık makamı tarafından Disiplin Kuruluna sevk edildiğini savunarak, davanın reddini talep etti.

İYİ Parti'nin bir diğer avukatı Metehan Kutlu da aynı şekilde "sevk işleminin doğrudan Meral Akşener tarafından yapıldığına, Genel Sekreterlik makamı tarafından yalnızca yazışma işlemlerinin yapıldığına" vurguda bulundu.

Avukat Metehan Kutlu, sevk gerekçesinde, isnadı yapılan tüzük maddeleri sınırlarında kalındığı ve dışına çıkılmadığı, ilgili maddelere istinaden karar verildiği iddiasında bulundu ve davanın reddedilmesini istedi.

Beyanları dinleyen mahkeme heyeti, davanın kabulü ile Ümit Özdağ'ı parti üyeliğinden çıkaran Disiplin Kurulu kararın iptal edilmesine kesin olarak hükmetti.

Yorumlar (0)