Ümit Özdağ kararını verdi: Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’yla yaptığı görüşmenin ardından kameraların karşısına geçerek "Sayın Kılıçdaroğlu'nu ikinci turda destekleme kararı verdik, hayırlı olsun" dedi.

SİYASET 24.05.2023, 10:43 24.05.2023, 11:58 Şeyda Gül
Ümit Özdağ kararını verdi: Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek

Seçime dört gün kala her iki ittifakta diğer partilerin desteklerini almayı sürdürüyor. Sabah saatlerinde Zafer Partisi Genel Merkezi’nde son bir kez görüşme daha yapan Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi lideri Özdağ, canlı yayında açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin en önemli sorununun 13 milyon sığınmacı ve kaçağın geri yollanması olduğunu vurgulayan Özdağ, “13 milyon vatanlarına geri yollanmadan, yenilerinin gelmesi engellenmeden Türkiye'nin ekonomik sorunlarını aşması mümkün değildir” değerlendirmesinde bulundu.

11 milyar dolar harcayarak fakirlikten kurtulamayacağımızı belirten Özdağ, bu şekilde kiraların yükselişinin engellenemeyeceğini, sokaklarda güvenliğin sağlanmayacağını ve gençlere iş bulunmayacağını ifade etti. Özdağ, açıklamasında “Bir ülke 13 milyon sığınmacıyla ekonomisini, güvenliğini doğru bir çizgiye oturtamaz” dedi.

Kılıçdaroğlu’yla fikir birliğine vardık

Birinci turun sonunda ortaya çıkan görünümün iki adayın 28'inde bir ikinci yarış için Türk halkının önüne gideceği çerçeveyi oluşturduğunu ifade eden Zafer Partisi lideri Özdağ, Numan Kurtulmuş’unda kendisini ziyaret ettiğini söyledi. “Kendilerine sorduk, 'Sığınmacılar konusunda ne yapmak istiyorsunuz' diye sorduk” ifadelerini kullanan Özdağ, Kurtulmuş’tan net bir cevap alamadığını ve anlattıklarının sığınmacıların geri dönmesini içermediğini söyledi. Aynı konuyu Kılıçdaroğlu’yla da görüştüklerini belirten Özdağ, “çok net bir biçimde 'uluslararası hukuka uygun bir biçimde bir yıl içinde göndereceklerini söylediler. Bu konuda fikir birliğine vardık” dedi.

İkinci turda Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldık

Kendisiyle özellikle bu konuda fikir birliğine vardıklarını söyleyen Özdağ, “Zafer Partisi olarak Sayın Kılıçdaroğlu'nu ikinci turda destekleme kararı verdik” şeklinde konuştu.

Güzel sonuçlar elde edildi

Özdağ’ın ardından açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu ise bir metin hazırlandığını ve o metni paylaşacaklarını duyurdu. Devamında Kılıçdaroğlu, “Türkiye'nin geleceği, Türkiye'nin huzurlu ülkesi olması amacıyla her bir genel başkana sorumluluklar düşüyor” dedi. Özdağ ile bir araya gelerek oturup konuştuklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, güzel sonuçların elde edildiğini belirterek “Umarım Türkiye güzel günlere gebe. Seçim sonrası tekrar buluşacağız” ifadelerini kullandı.

Protokol metni paylaşıldı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında imzalanan protokol metni kamuoyu ile paylaşıldı. İşte 7 maddelik protokol;

1-Anayasamızın ilk 4 maddesi ve 66. madde de yer alan Türk Vatandaşlığı konusundaki tanımı ve içeriği korunacaktır.

2-1924 yılında kurulan milli-üniter-laik devletten asla taviz verilmeyecektir. Bu değerlere bağlı kalınacaktır.

3- Başta Suriyeliler olmak üzere tüm sığınmacılar ve kaçaklar en geç 1 yıl içerisinde ülkelerine geri gönderilecektir.

Devletin varlığı ve bütünlüğünü hedef alan başta FETÖ, PKK, IŞİD olmak üzere bütün terör örgütleri ile etkin ve kararlı mücadele edilecektir. Terörle mücadele çerçevesinde, terörle bağlantısı hukuki kanıtlarla sabit olan mahalli idare yöneticileri yerine devlet görevlileri ataması uygulamasına yargı kararı çerçevesinde devam edilecektir. Terörle müzakere değil, mücadele edilecektir. Türkiye’nin milli ve üniter devlet yapısını hedef alan hiçbir siyasi ve hukuki düzenlemeye izin verilmeyecektir.

5- Devletin bütün birimlerinde yapılacak görevlendirmelerde sadakat değil, liyakatin esas alınması sağlanacaktır.

6-Bütün yolsuzluklar ile hukuk çerçevesinde çok etkin bir şekilde mücadele edilecektir.

7- Devletin vatandaşına karşı şeffaf olunması ve açık davranması konularında tam mutabakata varılmıştır.

İkili görüşme 50 dakika sürdü

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile görüşmek için saat 10.30'da Zafer Partisi Genel Merkezi'ne geldi. Kılıçdaroğlu ve Özdağ yaklaşık 50 dakika görüştü. Görüşmenin ardından ikili kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

Yorumlar (0)