Ümit Özdağ ile Numan Kurtulmuş'tan görüşme sonrası açıklamalar

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Zafer Partisi Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Basına kapalı görüşmenin ardından Kurtulmuş ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

SİYASET 22.05.2023, 15:24 22.05.2023, 15:50 Hakan Öksüz
Ümit Özdağ ile Numan Kurtulmuş'tan görüşme sonrası açıklamalar

28 Mayıs Pazar günü yapılacak ikinci tur Cumhurbaşkanı Seçimi öncesi siyasetin gündemi ısınıyor. Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kararlarını açıklamadan önce ittifaklarla görüşüyor. 

Zafer Partisi Genel Merkezi'ni ziyaret eden AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Ümit Özdağ ile bir araya geldi. Basına kapalı görüşmenin ardından kameraların karşısına geçen Kurtulmuş ile Özdağ, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Numan Kurtulmuş: "550 bin Suriyeli, gönüllü olarak ülkesine döndü"

Sığınmacı konusunun oldukça önemli olduğunu vurgulayan Numan Kurtulmuş, "550 bin Suriyeli, gönüllü olarak ülkesine döndü. Bölgenin güvenli hale gelmesiyle bu sayı artacaktır. Çalışmalarımız sürüyor. Zafer Partisi'nin, bu konudaki çalışmalarımızı destekleyeceğini düşünüyoruz. Yaptığımız görüşmeyi kendi arasında istişare edecek olan Zafer Partisi'nin alacağı tutum, Türkiye'nin geleceği için önemlidir." dedi.

Ümit Özdağ: "Gerekirse zorla geri dönüşleri sağlanmalı"

Kurtulmuş'un ardından açıklamalarda bulunan Ümit Özdağ ise, "Görüşmemizin ana gündemi Türkiye'nin güvenliği sorunuydu. Terör örgütleriyle ilgili uygulanması gereken politikayı konuştuk. Sığınmacılar konusunda parti olarak nasıl bir tutumumuzun olduğunu aktardım. Bizim politikamız belli, gerekirse zorla geri dönüş sağlanmalı. Görüşme son derece yararlı oldu. Değerlendirmemizi yapacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)