Ümit Özdağ'dan Suriyelilere bayram ziyareti

Ümit Özdağ, Bursa'da Suriyeli bir aileye bayram ziyaretine gitti.

SİYASET 02.05.2022, 00:20 02.05.2022, 00:28
Ümit Özdağ'dan Suriyelilere bayram ziyareti

Zafer Partisi tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, parti lideri Özdağ, bayram ziyaretinde bulunduğu Suriyeli aile ile bir süre boyunca sohbet etti.

Suriyeli babaya hangi kentten geldiklerini soran Özdağ, söz konusu ailenin Suriye'de savaş başladıktan yaklaşık olarak 5 yıl sonra Halep kentinden geldiğini öğrendi.

"Esad ile görüşeceğiz"

Özdağ'ın, ülkesine dönmek isteyip istemediklerine yönelik sorusu üzerine 'Suriye'ye gidip asker olmak istemediğini, bu sebeple geri dönmediğini' ifade eden Suriyeli baba, "Tabii dönsek çok iyi olur, sonuçta bizim toprağımız orada." diye konuştu.

Ümit Özdağ ise "Biz parti olarak Beşşar Esad ile masaya oturacağız. Ülkenize dönmeniz için çalışacağız. Hangi şehirden geldiyseniz o şehre, köye, kasabaya dönebileceksiniz. Esad duyurdu, hakkınızda af çıktı, herhangi bir inceleme olmayacak." sözlerini sarf etti.

Özdağ, Suriyeli çocuklara bayram hediyesi verdi ve evden ayrıldı.

"Savaş başladıktan 5 yıl sonra gelmiş"

Ziyarete dair görüntüleri kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Özdağ, söz konusu paylaşımında, "Bursa'da ziyarette bulunduğum Suriyeli bir ailenin babası, ülkedeki iç savaşın ilk 5 senesinde Halep'te kalmış, anne ve babası Suriye'de yaşamını sürdürmeye devam ediyor. Onun korkusu iç savaş değil, Suriye devleti tarafından askere alınmak. Sonuç olarak vatanını seven her Suriyeli gibi o da geri dönmek istiyor." ifadelerine yer verdi.
 

Yorumlar (0)