Ümit Özdağ'dan Filistin benzetmesi

Ümit Özdağ, "Türkiye tıpkı Filistin'in Yahudiler tarafından satın alınması gibi yabancılar tarafından satın alınıyor. Hiç kimse çok bir şey alınmadığını söylemesin. İsrail kurulduğunda yalnızca toprakların yüzde 7'lik kısmı Yahudilere aitti." dedi.

SİYASET 05.09.2022, 21:32
Ümit Özdağ'dan Filistin benzetmesi

Zafer Partisi lideri Özdağ, partisinin 'Sığınmacıların Ülkelerine Geri Dönüş Planı: Anadolu Kalesi Projesi'nin bir otelde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuştu. 

Özdağ, 26 Ağustos itibarıyla Zafer Partisi'nin kuruluşunun birinci senesini geride bıraktığını ifade etti.

"Hiç kimse çok bir şey alınmadığını söylemesin"

Lübnan'da devletin dinler ve mezhepler arasında paylaştırıldığını kaydeden Özdağ, "Türkiye tıpkı Filistin'in Yahudiler tarafından satın alınması gibi yabancılar tarafından satın alınıyor. Hiç kimse çok bir şey alınmadığını söylemesin. İsrail kurulduğunda yalnızca toprakların yüzde 7'lik kısmı Yahudilere aitti." şeklinde konuştu.

"Muhalefet ve iktidara format attık"

Ümit Özdağ, partisinin bir sene içinde, 'ülke siyasetinin en önemli belirleyicilerinden biri olduğunu, yalnızca kendi politikaları ile seçmeni, Türk milletini etkilemekle kalmadığını, muhalefet ve iktidardaki düzen partilerine de bilgisayar diliyle adeta format attığını' öne sürdü.

"Ülkemizde iç savaş çıkmasın diye uğraşıyoruz"

"Türk milleti 13 milyon kaçak ve sığınmacının ezici baskısı altındadır. Bunların geldikleri yere geri dönmesini arzuluyoruz." diyen Özdağ, Hatay'da dün Suriyeli bir gencin katledilmesi olayına da değinerek, şöyle konuştu:

"Zafer Partisi, ülkemizin Suriye ve Irak gibi bir iç savaşa sürüklenmemesi için çalışmaktadır. Zafer Partisi, Türkiye'nin parçalanmasına karşı olan Türk halkının iradesini temsil etmektedir. 13 milyon kaçak ve sığınmacının geri gönderilmesini isteyen seçmen bize oy verecektir. 'Kaçaklar/sığınmacılar kalsın.' diyenler ise hangi partiye oy verirlerse versinler hiçbir şey fark etmez."

Anadolu Kalesi Projesi tanıtıldı

Zafer Partisi Milli Güvenlik Araştırmalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fikret Bayır ise sığınmacıların ülkelerine geri dönmelerini kapsayan 'Anadolu Kalesi Projesi'ni anlattı.

Ülkemizin, Cenevre Sözleşmesi'nin kapsamını daha da genişleten 1967 New York Protokolü'ne 1968 yılında taraf olduğunu anımsatan Bayır, hazırladıkları plana göre, bir senede ülkemize gelen sığınmacıları ülkelerine geri göndereceklerini, Cumhurbaşkanlığı'nda Yabancı İşlemleri Yüksek Kurulu'nu oluşturacaklarını, Yabancı İşlemleri İl Çalışma Grubu ve Yabancı İşlemleri Operasyon Merkezi'ni kurmayı amaçladıklarını aktardı.

Yorumlar (0)