Ümit Özdağ'dan bir Mansur Yavaş açıklaması daha

Ümit Özdağ, "Zafer Partisi olarak tüm Türkiye'de gerçekleştirmiş olduğumuz temaslarda şunu açık ve net bir şekilde gördük ki milletin ezici bir çoğunluğu Sayın Mansur Yavaş'ın aday olmasını istiyor." dedi.

SİYASET 10.04.2022, 20:31 10.04.2022, 20:51
Ümit Özdağ'dan bir Mansur Yavaş açıklaması daha

Zafer Partisi lideri Özdağ, partisinin Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Eskişehir İl Başkanlığı 1'inci Olağan Genel Kurulu evvelinde basın mensuplarına verdiği demeçte, cumhurbaşkanlığı seçimine yaklaşık olarak 1 seneden fazla bir zamanın kaldığını ifade etti.

"Türkiye'nin adayı Sayın Yavaş'tır"

Özdağ, şöyle konuştu:

"Kesin kararı Yüksek Seçim Kurulu veriyor. İstanbul'daki yerel seçimi iptal eden bir YSK'nın bugün Erdoğan'ın adaylığını kabul etmemesi gibi bir süreci yaşamayacağımızdan yüzde 100 eminim. Diğer yandan, 6 partinin buluştuğu ve HDP ile de belli oranda bir temas sürecinin yaşandığı bir diğer ittifak yapısı mevcut. Bu süre zarfında bu ittifak yapısının bir aday çıkarmasından söz ediliyor. Fakat biz Zafer Partisi olarak tüm Türkiye'de gerçekleştirmiş olduğumuz temaslarda şunu açık ve net bir şekilde gördük ki milletin ezici bir çoğunluğu Sayın Mansur Yavaş'ın aday olmasını istiyor. Yalnızca muhalefet partilerine oy veren seçmen değil, bugün AK Parti ve MHP'ye oy veren veyahut son seçimde iktidar partilerinden yana oy kullanmış olan seçmenin de önemli bir kısmı Sayın Yavaş'ı kabulleniyor ve kendisine oy vereceğini dile getiriyor."

"Karar kendisinin"

Özdağ, Yavaş'ın adaylığının ülkemiz için önemli bir fırsat olduğunu kaydederek, "Yavaş'ın cumhurbaşkanı adayı olması halinde hem seçimden galip çıkacağını hem de parlamenter demokrasiye geçişi doğru şekilde yönetebilecek bir siyasetçi olduğu kanaatindeyiz. Bundan ötürü de bu teklifimizi halkın gündemine bir çağrı şeklinde getirdik ve Sayın Yavaş'a çağrı yaptık. Artık her şey Sayın Yavaş'ın vereceği karara bağlı olacak."

"Onu da teklif ederiz"

6 muhalefet liderinin Yavaş'ı aday göstermemeleri durumunda Zafer Partisi olarak Yavaş'ın aday olmasını teklif edebileceklerini dile getiren Özdağ, "Kendisi, bunu da reddedebilir fakat bu durumda da biz, bahse konu 6'lı ittifakın vatandaşlara Sayın Yavaş haricinde bir aday koyması ve bu cumhurbaşkanı adayının da milletin iradesinin büyük bir bölümünü temsil etmemesi halinde kendi adayımızı çıkarırız." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)