Ümit Özdağ, cumhurbaşkanı adayını açıkladı: İşte Sinan Oğan'ın ilk konuşması

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanı adayının Sinan Oğan olduğunu açıkladı. Özdağ'dan sonra söz alan Sinan Oğan, Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı demografik tehdide değindi.

SİYASET 11.03.2023, 16:15 11.03.2023, 17:43 Hakan Öksüz
Ümit Özdağ, cumhurbaşkanı adayını açıkladı: İşte Sinan Oğan'ın ilk konuşması

Zafer Partisi, Ülkem Partisi, Adalet Partisi ve Türkiye İttifakı Partisi'nden meydana gelen Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı netleşti. Açıklama, Zafer Partisi Genel Merkezi'nde kameraların karşısına geçen partinin lideri Ümit Özdağ'dan geldi. Özdağ, cumhurbaşkanı adaylarının Sinan Oğan olduğunu açıkladı. 

Ümit Özdağ: "Cumhurbaşkanı adayımız Sinan Oğan'dır"

Ata İttifakı'ndaki Doğru Parti'nin, "yeni cumhurbaşkanı adayı çıkarmanın ittifakta bölünmeye yol açacağı" gerekçesiyle ittifaktan ayrıldığı kaydedildi. Cumhur İttifakı'nın ve Millet İttifakı'nın, laikliğin yer almadığı ve özerkliğe imkan tanıyan 1921 Anayasası'nı temel aldıklarının altını çizen Ümit Özdağ, ATA İttifakı'nın 1924 Anayasası'nı benimsediğinden bahsetti.

Özdağ, "Soygun düzenini sonlandıracağız. Türkiye Cumhuriyeti üniter bir devlettir. Bundan taviz verilmeyecek. Tarikat ile cemaatler tarafından bölüşülen kurumları geri vereceğiz. Cumhuriyetin kuruluş felsefesinden sapmayacağız." dedi.

Sinan Oğan: "Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı, bu sorunu çözemez"

Ümit Özdağ'ın ardından sözü Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Oğan aldı. Sığınmacı sorununun Türkiye için demografik bir tehdide dönüştüğünün altını çizen Sinan Oğan, "Bu problemle Türkiye'yi baş başa bırakan AK Parti'dir. Ne Cumhur İttifakı ne de HDP ile kol kola yürüyen Millet İttifakı bu sorunu çözemez. Arkamızda ne dış güçler var ne de para babaları. 'Ne mutlu Türküm' yazısını kaldıran kesimden hesap soracağız. Her şey Türklük için." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)