Üçüncü ittifak geliyor: İlan edileceği net tarih açıklandı

2023 yılı seçimlerine az bir zaman kala muhalefet kanadında oluşturulan yeni ittifak duyurusu Ankara kulislerini hareketlenmeye neden oldu. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, mecliste güçlü bir sol muhalefetin zorunlu olduğunu söyleyerek "Oluşturulacak üçüncü ittifak yaklaşık 15 – 20 gün içinde duyurulacaktır" dedi. Baş tarafından yapılan bu açıklamanın sonrasında birçok kişi üçüncü ittifak içinde hangi partilerin bulunacağını merak etmeye başladı.

SİYASET 16.08.2022, 09:22
Üçüncü ittifak geliyor: İlan edileceği net tarih açıklandı

Türkiye 2023 senesinde düzenlenecek olan cumhurbaşkanlığı seçimlerine hızla giderken, Millet ve Cumhur İttifakı haricinde yeni bir ittifak duyurusu daha geldi. Kulislerde aylardır konuşulan 'üçüncü ittifak' senaryosu gerçek oldu. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, üçüncü ittifakın ilan edileceğini belirterek tarih verdi.

Erkan Baş’tan 6’lı masa ismini vermeden eleştirdi

Kocaeli’de yer alan partisinin Gebze İlçe Örgütünce gerçekleştirilen halk buluşmasında gündem ile ilgili değerlendirmeler yapan TİP Başkanı Erkan Baş, 2014 yılı seçimleri sırasında Ekmeleddin İhsanoğlu'nun aday olarak çıkarılmasını örnek göstererek tam isim söylemeden 6'lı masanın izlediği yolu ve siyaseti eleştirdi.

“Erdoğan’ı yenmek istiyorsanız düşüncenizi değiştirin”

Cumhurbaşkanlığı için adayın doğru seçilmesi gerektiğini aktaran Baş, “Sadece tek bir tane adamın karşısına farklı bir tek adamı çıkarıyorsunuz. Bir siyasal İslamcı kişinin karşısına farklı bir siyasal İslamcıyı çıkarıyorsunuz, bu şekilde yaparak seçimin başarıyla sonuçlanma gibi bir şansı yok. Eğer Tayyip Erdoğan'ı yenmeyi çok istiyorsanız, Erdoğan'ın benzerlerinden uzak durun. İnsanlar bu şekilde olan bir kişiye oy atmaz. Bu durumu geçmişte gördünüz, ders olması için söylüyoruz. 2014 senesinde düzenlenen seçimlerde Ekmeleddin İhsanoğlu aday olarak çıkarıldı. Bunun yanlış bir davranış olduğunu biz söylemiştik. Daha sonra Ekmeleddin İhsanoğlu gitti, bir sonraki seçimde Tayyip Erdoğan'a oy attı. Tayyip Erdoğan'a bu doğrultuda ilerlemesi için gereken koşullardan bir tanesini İhsanoğlu verdi.” dedi.

Üçüncü ittifak için net tarih verildi

"Mecliste kuvvetli bir sol muhalefet mecbur" diye konuşan Baş, farklı bir ittifakın oluşturulacağını açıkladı. Baraj işleyişinin de ittifaklar sayesinde bittiğine dikkat çeken Baş, “Biz üçüncü ittifak için 15 – 20 gün sonrasında duyuru yapacağız. Tam olarak açılış olacak. Üçüncü ittifak olarak barajı geçtiğimiz de ittifakta bulunan tüm partiler barajı geçmiş olarak görülüyor. Bu yüzden, ‘Size oy atmak istiyorum ancak barajı geçemezsiniz diye veremiyorum’ diye düşünen olursa düşündüğünüz gibi bir durum asla olmayacaktır yok. Oluşturulan bu ittifak yüzde 7'yi aşınca baraj sorunu da ortadan kayboluyor. Baraj durumu ortadan kalktığından itibaren de her parti kendisine verilen oy oranında milletvekili çıkartabilir” diye konuştu.

Yorumlar (0)