Türkiye’ye, Afganistan teşekkürü

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Blinken'la New York'ta görüştü. Çavuşoğlu, "Afganistan konusunda beraber çalışmaya devam edeceğiz, iş birliğimiz devam edecek" açıklamasını yaparken, Blinken, "Afganistan'daki güçlü ortaklığı için Türkiye'ye çok müteşekkiriz" sözlerini kullandı.

SİYASET 22.09.2021, 08:56 22.09.2021, 16:54
Türkiye’ye, Afganistan teşekkürü

Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurulu toplantıları için New York'ta bulunan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD'li mevkidaşı Antony Blinken, Afganistan meselesinde yakından çalışmaya devam edeceklerine dikkat çekti.

“İş birliğimiz sürecek”

Blinken ve Çavuşoğlu, New York'ta bulunan bir otelde yaptıkları ikili görüşmeden önce gazetecilere bazı açıklamalarda bulundu.

Blinken ile birçok defa telefonda görüştüklerini ifade eden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Afganistan ve pek çok konudaki muhteşem iş birliğiniz için teşekkür ederim. Tabii ki Afganistan ile ilgili birlikte çalışmaya devam edeceğiz, iş birliğimiz sürecek. Daha farklı alanlarda da iş birliğimizi devam ettireceğiz. Bu iş birliğimizi devam ettirirken ikili iş birliğimiz için de elimizden geleni yapacağız." şeklinde açıklama yaptı.

“Türkiye’ye müteşekkiriz”

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ise, son 9 ayda Çavuşoğlu ile birçok defa telefon görüşmesi gerçekleştirdiklerine vurgu yaparak, "Bugün konuşacak çok konumuz var fakat Afganistan'daki güçlü ortaklığı için Türkiye'ye çok müteşekkiriz ve birlikte çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kafkaslar ve Suriye konularını da toplantıda ele alacaklarını ifade eden Blinken, Türkiye ve ABD'yi "güçlü ortak ve NATO müttefiği" olarak değerlendirdi.

Yorumlar (0)