Türkiye’nin ev sahipliğinde terörizmle mücadele konferansı düzenlenecek

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye’nin ev sahipliğinde 6 ülkenin katılacağı terörizmle mücadele konferansı düzenleneceğini söyledi.

SİYASET 23.03.2021, 16:47 24.03.2021, 09:39
Türkiye’nin ev sahipliğinde terörizmle mücadele konferansı düzenlenecek

24-25 Mart tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilecek olan konferansa Pakistan, Afganistan ve Irak fiziki olarak iştirak edecek. Rusya, Çin ve İran ise konferansa çevrim içi yoluyla katılım sağlayacak.

Konferansı Meclis Başkanı Mustafa Şentop yönetecek

Antalya’da yapılması planlanan, Terörizmle Mücadele ve Bölgesel Bağlantılılığın Güçlendirilmesi Dördüncü Parlamento Başkanları Konferansına Meclis Başkanı Mustafa Şentop öncülük edecek.

Konferansı Meclis Başkanı Mustafa Şentop yönetecek. Şentop ayrıca bir de açılış konuşması yapacak. 

Gündem de terörle mücadele ve Kovid-19’a karşı iş birliği var

İki gün boyunca devam edecek konferansta Kovid-19 ve terörizmle mücadele noktasında iş birliği konuları gündeme gelecek.

Konferansın ardından katılımcı ülkeler tarafından uluslararası sorunların ortadan kaldırılmasına yönelik ortak deklarasyon yayımlanacak.

“Hepimizin ortak hedefi, terörsüz bir bölge”

Gerçekleştirilecek konferansa yönelik kısa bir değerlendirmede bulunan Meclis Başkanı Şentop, uluslararası sorunların hep birlikte ortak mücadeleyle ortadan kaldırılacağına dikkat çekerek katılımcı ülkelerin ortak hedefinin ise terörsüz bir bölge oluşturmak olduğunu kaydetti.

Yorumlar (0)