Türkiye ve Mısır'dan Ankara'da ikinci tur görüşmesi

Türkiye - Mısır görüşmelerinin ikinci turu, Ankara’da Dışişleri Bakan Yardımcıları başkanlığındaki heyetler arasınca gerçekleşirken, temaslarda ilişkilerin karşılıklı yarar kapsamında ilerletilmesi amaçlanıyor. 

SİYASET 07.09.2021, 16:58 08.09.2021, 14:51
Türkiye ve Mısır'dan Ankara'da ikinci tur görüşmesi

Devam eden siyasi istişareler çerçevesinde Kahire'den gelen Mısır heyeti Ankara'ya geldi.

Heyetler arası görüşme

Türkiye-Mısır istişarelerinin ikinci turu, bugün Ankara’da Dışişleri Bakan Yardımcıları başkanlığındaki heyetler arasında başladı.

Yazılı bir açıklama yayınlayan Dışişleri Bakanlığı, Mısır-Türkiye Siyasi istişarelerinin ikinci turunun, Ankara’da Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Hamdi Loza başkanlığındaki iki heyet arasında başladığını açıkladı.

“Karşılıklı fayda temelli”

İlk gün gerçekleştirilen görüşmelerde ikili konuların değerlendirildiği, yarın yapılacak görüşmelerde de bölgesel konularda değerlendirmelerde bulunulmasının öngörüldüğü aktarılan açıklamada, "İki tarafın, ilişkilerin karşılıklı fayda temelinde normalleştirilmesini ve ilerletilmesini amaçladığı kaydediliyor." sözleri kullanıldı.

Türkiye ve Mısır heyetlerinin iki gün boyunca devam eden ve Kahire'de 6 Mayıs'ta tamamlanan istikşafi nitelikli görüşmelerin, kapsamlı içerikte ve samimi havada yapıldığı ve iki tarafın, istişarelerin bu turunun neticelerini değerlendirerek müteakip adımları kararlaştıracağı ifade edilmişti.

Irak, Suriye ve Libya

Görüşmenin ardından Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Görüşmeler kapsamlı içerikte ve samimi havada gerçekleştirilmiştir. İkili konuların haricinde başta Irak, Suriye ve Libya’daki durum olmak üzere bölgesel konular değerlendirilmiş, Doğu Akdeniz'de güvenliğin ve barışın sağlanması ihtiyacı konusu üzerinde durulmuştur. Her iki taraf, istişarelerin bu turunun neticelerini değerlendirecek ve sonraki adımları kararlaştıracaktır." ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)