"Türkiye'nin suçlanması planlı bir provokasyondur"

Ömer Çelik, Kuzey Irak'ta sivillerin TSK tarafından vurulduğu iddiasına sert bir dille tepki göstererek, "Dünyada sivilleri hedef alma hususunda en hassas ordu TSK'dır. Bunun bir PKK saldırısı olduğu açık ve nettir. Bu planlı bir provokasyondur. Bu tür saldırılar geçmişte de yapılmıştı. Irak halkıyla ortak düşmanımız PKK ile diğer tüm terör örgütleridir." dedi.

SİYASET 25.07.2022, 20:27 26.07.2022, 14:47
"Türkiye'nin suçlanması planlı bir provokasyondur"

AK Parti Sözcüsü Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. 

Tahıl koridoru

Çelik'in açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"Tahıl koridoru meselesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu dirayetle çözülmüştür. Ukrayna ve Rusya taraflarının buluşturulması ve tüm dünyanın önünde tahıl krizinin çözüme kavuşturulması çok önemlidir. 

Zaten Astana sürecinde de tahıl meselesi özelince bir ön çalışma yapılmıştı. Tüm eleştirilere yanıt olarak söylemek istiyorum ki bu zirvenin yaşatılması sürecine olan katkımız devam edecek. Suriye'de siyasi çözüm için çaba gösteriyoruz. Anayasal sürecin önü açılmalı, siyasi çözümün önü tıkanmamalı. Bütün kara propagandalara karşın Suriye'nin toprak bütünlüğünü destekliyoruz.

Irak'taki sivil kayıplar

Dünyada sivilleri hedef alma hususunda en hassas ordu TSK'dır. Bunun bir PKK saldırısı olduğu açık ve nettir. Bu planlı bir provokasyondur. Bu tür saldırılar geçmişte de yapılmıştı. Irak halkıyla ortak düşmanımız PKK ile diğer tüm terör örgütleridir. 

Muhalefete eleştiri

Son zamanlarda Sayın Cumhurbaşkanımızın duyurduğu müjdeler için muhalefet partileri 'Biz dedik de oldu.' diyor. Hükümetimiz ilk olarak yeni düzenlemeyi açıklıyor, çalışmalar tamamlandıktan sonra kamuoyuyla paylaşılıyor. Hükümet çalışmaları tamamladığı zaman müjdeleri açıklıyor ve hemen 'Biz dedik de oldu.' diyorlar. 

Yunanistan'da Türk okullarının kapatılması

Öğrencinin az olması nedeniyle okul kapatmak tam anlamıyla bir asimilasyon siyasetidir. Lozan Antlaşması'nın hükümleri açık ve nettir. Yunanistan'ın yaptığı insan haklarına aykırıdır. 

ABD'den PKK'lı teröristlere taziye mesajı

Çok vahim bir adım. Bunlar kim? Bizim NATO müttefikimiz. Bu ülke teröristler için taziye mesajı paylaşıyor. Şimdi biz bunlarla nasıl terörle mücadele konuşacağız?"

Yorumlar (0)