Türkiye'den "Mavi Vatan" mesajı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, tüm dünyaya "Mavi Vatan" mesajı verdi.

SİYASET 11.08.2020, 16:27
Türkiye'den "Mavi Vatan" mesajı

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türk gemilerinin sözde anlaşmalara ve Akdeniz'de uluslararası hukuku hiçe sayan ülkelere aldırış etmeden rotasında ilerlediğini vurguladı.

Yunanistan ile Mısır arasında imzalanan ve uluslararası hukukta hiçbir karşılığı bulunmayan sözde anlaşmadan sonra Akdeniz'de yaşanan son gelişmelere ilişkin açıklamada bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sosyal medya hesabından net mesaj verdi.

Twitter hesabından #MaviVatan etiketiyle paylaşımda bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'nin, kara sınırlarında olduğu gibi Mavi Vatan'ın (deniz sınırı) her bir karışında egemenliğinden vazgeçmeyeceğini belirterek, Türk gemilerinin uluslararası hukukta yeri bulunmayan sözde anlaşmalara ve Akdeniz'de uluslararası hukuku hiçe sayan ülkelere aldırış etmeden rotasında ilerlediğini söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, paylaşımının sonunda, "Türkiye'nin Akdeniz'de yol alan kalelerine selam olsun." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)