Türkeş: Azgın milliyetçiliğe karşıyım, gücü tamamen blöften ibaret

AK Partili Milletvekili Tuğrul Türkeş, 'azgın milliyetçilik' olarak adlandırdığı milliyetçiliğe karşı olduğunu söyleyerek, "Hareketleri ve sözleri palavradır. Azgın milliyetçiliğin hiçbir şekilde fikri bir derinliği bulunmaz." dedi.

SİYASET 17.01.2021, 18:39 18.01.2021, 13:19
Türkeş: Azgın milliyetçiliğe karşıyım, gücü tamamen blöften ibaret

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in oğlu ve AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, başkan olarak görev aldığı TÜDEV'in web sitesinde, 'Azgın Milliyetçilik: 21'inci yüzyılın ilk çeyreğinde Türkiye ve dünyadaki gelişmeler üzerine' başlıklı bir yazı yazdı.



"Azgın milliyetçiliğin gücü tamamıyla blöften ibaret"

"Açık bir şekilde ifade ediyorum ki; ben yükselişte olan bu azgın milliyetçiliğin karşısındayım." diyen Türkeş, "Gerçek milliyetçiler olarak farkındayız ki, azgın milliyetçiliğin gücü tamamıyla blöften ibarettir. Hareketleri ve sözleri palavradır. Azgın milliyetçiliğin hiçbir şekilde fikri bir derinliği bulunmaz. Yarının Türkiye’sine ilişkin hiçbir düşüncesi yoktur. Hareketi de sözü de yalnızca kaba kuvvettir. Bu sebeple de milleti asla temsil edemez.” şeklinde konuştu.


 

Yorumlar (0)