"Türkçü, solcu ve yerli" İşte yeni siyasi parti!

Gazeteci Hüseyin Alpay'ın genel başkanı olduğu Milliyetçi Sol Parti'nin kurulması için başvuru yapıldı. Yeni partisinin Türkçülük temelleri üzerine kurulduğunu kaydeden Hüseyin Alpay, "Bu milletin değerleriyle çelişmeyecek. Hedefimiz seçimlerine girebilmek." dedi.

SİYASET 08.08.2022, 14:39 08.08.2022, 17:09 Hakan Öksüz
"Türkçü, solcu ve yerli" İşte yeni siyasi parti!

2023 yılında yapılacak seçimlere 1 yıldan az süre kaldı, siyaset arenasındaki hareketlilik artmaya başladı. Cumhur İttifakı'nın adayının Cumhurbaşkanı Erdoğan olacağı açıklandı. Millet İttifakı ise henüz kesin adayını açıklamadı. CHP lideri Kılıçdaroğlu ya da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın aday olabileceği konuşuluyor. Adaylığını açıklayan diğer isimler Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile Genç Parti'nin kurucusu Cem Uzan oldu.

Hedef, 2023 seçimleri!

Seçim tarihi yaklaşırken adaylar da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Seçimlere girmeye hazırlanan yeni bir siyasi partinin daha kurulduğu haberi geldi. Gazeteci Hüseyin Alpay'ın genel başkanı olduğu Milliyetçi Sol Parti'nin kurulması içinde İçişleri Bakanlığı'na başvuruda bulundu. Kısaca "Milli Sol" şeklinde adlandırılan partinin genel başkanlığını yürütecek olan Hüseyin Alpay, sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

"Partinin temelinde Türkçülük olacak"

Demokratik Sol Halk Partisi (DSP) kurultayında yapılan seçimde 2019 yılında genel başkan olarak seçilen Hüseyin Alpay, yeni partisine ilişkin açıklama yaptı. Kurdukları sol partinin, milletin değerleriyle çelişmeyen bir tutum izleyeceğini kaydeden Alpay, "Partinin temelinde Türkçülük olacak. Bu toprakların özünden çıkan değerlerle bütünleşeceğiz. Partinin 60 kurucu üyesi var. 30 kentte parti merkezi açabilecek durumdayız. Hedefimiz 2023 seçimlerine girebilmek." dedi.

Yorumlar (0)