Türk Devletlerinin Aksakalları, Binali Yıldırım başkanlığında toplandı

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi, Binali Yıldırım başkanlığında İstanbul’da toplandı. Konsey’de ilk kez başkan sıfatıyla görev alan Yıldırım, “Bugünkü toplantımız, yeni amaçlara yönelik başlangıç niteliğindedir.” diyerek açılışı gerçekleştirdi. 

SİYASET 09.02.2022, 14:14 10.02.2022, 17:22
Türk Devletlerinin Aksakalları, Binali Yıldırım başkanlığında toplandı

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın başkanlığında bugün toplandı. İstanbul Beşiktaş’ta gerçekleştirilen toplantı, Konsey’in 12’nci buluşması oldu. Yıldırım, Aksakallar Konseyi’ne ilk kez başkan olarak katılırken yanında Konsey’in Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Özbekistan Aksakalı Bakhtiyor Sayfullayev, Kırgızistan Aksakalı Medetkhan Sehrimkulov, Kazakistan Aksakalı İkram Adyrbek ve Azerbaycan Aksakalı Hasan Hasaov da yer aldı. 



“Bugün, yeni amaçlarımız için yeni bir başlangıç niteliğindedir” 

Konsey’in açılış konuşmasını gerçekleştiren Binali Yıldırım, şu sözleri sarf etti: “Uzun bir aradan sonra yeniden bir aradayız. Bildiğiniz üzere devlet başkanlarımız kısa bir süre önce İstanbul’da tarihi kararlar aldılar. Bunlardan biri de Aksakallar Konseyi ile ilgiliydi. Yeni kararlarla birlikte yönetmelikte ve yapıda değişikliğe, güçlenmeye gidildi. Bugünkü toplantımız, Aksakallar Konseyi olarak yeni amaçlarımıza doğru açılan yeni bir kapıdır. Konseyimizin üstlendiği sorumluluk artmaktadır. Bu sorumluluklar karşısında, her birimizin sahip olduğu derin tecrübelerden faydalanarak ülkelerimizi en iyi şekilde temsil etmeliyiz.” 



“2040 vizyonu için stratejik planlar uygulanacak” 

“Bizler, Aksakallar olarak önümüzdeki süreçte Dışişleri Bakanlarımız ve sekreterlikle uyumlu şekilde çalışmalı, devlet başkanlarımızın belirlediği istikamette yürümeliyiz. Bu sayede Türk devletlerinin kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda gelişmesine katkı sağlamalıyız. İstanbul’da gerçekleştirilen devlet başkanları toplantısında 2040 vizyonu için stratejik planlar geliştirildi. Biz de bu plan doğrultusunda yapacaklarımızı bu toplantıda belirleyeceğiz.”  

Binali Yıldırım’ın konuşmasının ardından toplantı, basına kapalı olarak gerçekleştirildi. 

Yorumlar (0)