Turgut Aslan, Erdoğan’ın başdanışmanı oldu!

15 Temmuz’da başından vurulan Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanı Gazi Turgut Aslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanı olarak atandı.

SİYASET 16.06.2020, 09:32 16.06.2020, 09:50
Turgut Aslan, Erdoğan’ın başdanışmanı oldu!

Büyük ihanet 15 Temmuz işgal girişiminde teröristlere karşı son ana kadar mücadele eden ve yakalandığında dahi geri adım atmadığı için yakın mesafeden başına ateş edilerek öldürülmek istenen ancak mucize şekilde hayata tutunmayı başaran 15 Temmuz Gazisi Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan’a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı” görevi verildi. Atama kararı Resmî Gazete’de yayımlandı.

15 Temmuz başından vurulan emniyet müdürü Turgut Aslan

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile uzun yıllar mücadele eden ve FETÖ’nün infaz listesinde ismi en üst sıralarda yer alan 15 Temmuz Gazisi Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanı Turgut Aslan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı vazifesine getirildi.

15 Temmuz başından vurulan tem daire başkanı Turgut Aslan

Turgut Aslan kimdir?

Başarılarının yanı sıra Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik operasyonları ile tanınan kahraman TEM Daire Başkanı Turgut Aslan, büyük ihanet 15 Temmuz işgal girişimi sırasında da büyük direnç göstermiş ancak yakalanarak yakın mesafeden başına kurşun sıkılmış ancak öldü sanılarak bırakılınca mucize bir şekilde infaz girişimi başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

15 Temmuz başından vurulan emniyet amiri Turgut Aslan

1962 yılında Çorum ilinin Ortaköy ilçesinde doğan Gazi 1. Sınıf Emniyet Müdürü Turgut Aslan, 1981 yılında Polis Kolejinden, 1985 yılında Polis Akademisinden yüksek dereceyle mezun oldu.

Kahraman TEM Daire Başkanı Turgut Aslan, komiser yardımcısı olarak başladığı görevine sırayla, Bursa, Bingöl, Marsilya/Fransa Başkonsolosluğu, Ankara, Yozgat ve Tunceli şehirleri ile devam etti. Turgut Aslan vatan tutkusunu Emniyet Genel Müdürlüğünün değişik birimlerindeki görevleriyle devam ettirdi.

15 Temmuz darbe girişimi başından vurulan Turgut Aslan

Meslek hayatı boyunca çok sayıda başarı belgeleriyle ödüllendirilen Turgut Aslan, 2014 senesinde Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanı olarak atandıktan sonra Fetullahçı Terör Örgütü ve PKK başta olmak üzere tüm terör örgütlerini kâbusu oldu.

15 Temmuz başından vurulan tem daire başkanı Turgut Aslan

Görevi müddetince terör örgütleriyle gece gündüz demeden kahramanca ve fedakârca mücadele eden Turgut Aslan, FETÖ’nün (Fetullahçı Terör Örgütü) 15 Temmuz 2016'daki işgal girişimine kadar vazifesini başarıyla sürdürdü.

15 Temmuz başından vurulan Turgut Aslan

15 Temmuz'da şeref yoksunu FETÖ’cü darbeciler tarafından Jandarma Genel Komutanlığında rehin alınan Turgut Aslan, yakın mesafeden başına kurşun sıkılarak infaz edilmek istenmiş ancak öldü sanılarak bırakılmıştı. Bulununcaya kadar yoğun kan kaybı yaşayan Turgut Aslan, geçirdiği çok sayıda operasyon ile hayata tutunmayı başarmış ve “gazi” unvanı almıştı.

15 Temmuz darbeciler ve başından vurulan Turgut Aslan

Evli ve iki çocuk babası olan kahraman vatansever Turgut Aslan'a, 15 Temmuz'da canını hiçe sayarak ülkesini kahramanca müdafaasından dolayı Devlet Övünç Madalyası takdim edilmişti.

15 Temmuz başından vurulan Turgut Aslan darbeciler götürürken

Yorumlar (1)
Ahmet Duran 4 yıl önce
Allah yardımcın olsun kahraman müdürüm. Yeni göreve çok sevindik. Fetö dahada kuduracak