"Trump'ın hadsizliğini yüzüne vurun"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuşmada, ABD Başkanı Donald Trump'a sert tepki gösterdi. Akşener, "Trump’ın hadsizliğini, o terör koridorunu yararak, yüzüne vurmak zorundasınız." dedi.

SİYASET 08.10.2019, 10:11 08.10.2019, 10:54
"Trump'ın hadsizliğini yüzüne vurun"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, yaptığı konuşmada, "ABD Başkanı Trump’ın dün yaptığı açıklama, devlet aklıyla bağdaşmayan bir küstahlıktır. Trump’ın hadsizliğini, o terör koridorunu yararak yüzüne vurmak zorundasınız." dedi. 

İYİ Parti liderinin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Trump'ın açıklaması devlet aklıyla bağdaşmayan bir küstahlık"

"Dün ülkemizin muhatap kılındığı küstahlık, yaşadığımız tüm tartışmalarımızın geride bırakılmasını gerekli kıldı. ABD Başkanı Trump’ın dün yaptığı açıklama, devlet aklıyla bağdaşmayan bir küstahlıktır."

"İç politikada siyasi rekabete devam edeceğiz, bir birimizi eleştireceğiz, ama dış tehditlere karşı bir tek partimiz vardır. O da al bayrak partisidir. Hiç kimse merak etmesin. Türkiye’nin devlet geleneği, dünya ülkeleriyle ilişkilerini başarıyla yönetecek güçtedir. Türkiye’nin dostları, Trump yönetimine tehditlerinin sonuçlarını anlatacaktır. Buradan büyük devlet adamı İsmet İnönü’nün sözleriyle Trump’a sesleniyorum: Yarın yeni bir dünya kurulur, Türkiye de o dünyada yerini alır."

"Trump’ın hadsizliğini, o terör koridorunu yararak, yüzüne vurmak zorundasınız."

"Üretimi dışa bağlı hale getirdiler"

"Biliyorsunuz geçtiğimiz hafta Damat Bakan, sadece temennilerden oluşan yeni bir ekonomi programı açıkladı. Bana “yeni programı tek bir kelimeyle eleştirin” derseniz, “tutarsız” derim.  “İki kelimeyle eleştirin” derseniz de, “çok tutarsız” derim. Belli ki Damat Bakan, Türkiye’nin ekonomik dengelerinin farkında değil.  AK Parti iktidarının bizzat inşa ettiği bu ekonomik düzende,  ekonomik büyümeyi enflasyon ve cari açığı arttırmadan sağlamak maalesef mümkün değil. Bunun da sebebi basit: Üretimi dışa bağlı hale getirdiler.  Yani ne zaman büyümek istesek, ithalatımız artıyor ve dış ticaret açığı veriyoruz."

"Bu sene yatırımları daralan özel sektör"

"Şimdi Damat Bakan diyor ki; 'Artık geçmiş geride kaldı ve biz bir anda hem yüksek büyüme, hem düşük enflasyon, hem de sıfır cari açığı beraber sağlayacağız.' Peki bu hangi politikalarla olacak?  Onun cevabını vermiyor. Damat Bakan yine diyor ki;  'Önümüzdeki üç sene sonunda özel sektör yatırımları yüzde 30 artacak.' Hangi özel sektör?  Bu sene yatırımları daralan özel sektör. Elde ettiği üç kuruş kârını faiz borcuna, döviz borcuna ödemek zorunda kalan özel sektör.  AK Parti iktidarında büyüyemeyen, büyüyemediği için de istihdam sağlayamayan özel sektör. Damat Bakan diyor ki;  'Bu özel sektör, önümüzdeki üç senede şahlanacak ve yatırım üstüne yatırım yapacak.' Peki hangi politikalarla olacak?  Damat Bey onun da cevabını vermiyor.  Yani, ortada 'tozpembe' hayallerden, temennilerden oluşan bir metin var ama adına program denemez. Program olması için kendi içinde tutarlı hedefleri ve bu hedeflere nasıl ulaşılacağının yol haritasının olması lazım. Bu var mı? Yok. Geçen sene Damat Bey’in açıkladığı programda var mıydı? Yine yoktu."

"Her 4 gençten 1’i işsiz"

"Bir de dalga geçer gibi sözde programın sloganını 'Değişim başlıyor!' koymuşlar. Damat Bey; Değişim çoktan başladı! O başlayan değişimi ben sana anlatayım: Ülkemizde “Ekonomik kriz bizi etkiledi” diyen ailelerin oranı %72’ye çıktı Damat Bey,  Görüyor musun Harcamalarımızı kısmaz isem, borcum döndürülemez hale gelir.” diyenlerin oranı %67’ye çıktı Damat Bey, Duyuyor musun? İşimi kaybetme korkusu yaşıyorum diyenlerin oranı %44 olmuş Damat Bey,  Biliyor musun? Ben sana ekonominin en büyük mağdurlarını anlatayım: Kent yoksulluğu aldı başını gitti. Ocaktaki tencere artık kaynamıyor.  Ev kadınları, evin tüm aylık gıdasını 450-600 TL arasında bir para ile almak zorunda. Nasıl alsın? O tencere nasıl kaynasın?  Ekonomik krizin en derinden vurduğu bir diğer kesim, gençlerimiz.  Mağdur gençlerimiz!  TÜİK verilerine göre, 2019 yılında yolda gördüğün her 4 gençten 1’i işsiz! OECD ülkeleri arasında genç işsizliğinde en tepedeyiz. "

"Yeni Ekonomi Programın kurtaracak mı bu gençleri?"

"Türkiye’de son 5 yılda yaklaşık 1 milyon öğrenci maddi imkansızlıklar nedeniyle okullarını terk etmek zorunda kalmış.  Yani yarım kalmış 1 milyon hikâye!  Bunlar, her yerin okul dolduğu bir dönemde, okullarını terk etmek zorunda kalan gençler.  Bir tarafta üniversiteler hızla artıyor, diğer tarafta oto sanayiden başka bir seçenek gösterilmeyen gençler! Evet, hayat onlara çok haksız geliyor, adaletsiz geliyor.  Şimdi soruyorum sana Damat Bey! 'Yeni Ekonomi Programın' kurtaracak mı bu gençleri? Ya emeklilerimiz? Ekonomik şartlarından dolayı evlerine hapsolmuş emeklilerimiz.  Alzheimer’a mahkum edilen emeklilerimiz.  Emekli maaşının ne olduğu belli, bu aileler nasıl geçinecek? Alzheimer’la mücadele etmek için evin dışına çıkmak, aktif yaşamak gerek."

"Herkesi saraydaki gibi yaşıyor sanıyorsunuz"

"Bu insanlar nasıl çıkacak?  Soruyorum Damat Bey, soruyorum!  Bu insanları biliyor musun?  Bilmiyorsun, duymuyorsun, görmüyorsun! Çünkü, her yere saray yaptırınca, herkesi de saraydaki gibi yaşıyor sanıyorsunuz. Uçak filoları, lüks otomobiller, şatafat içinde geçen bir hayat… E tabi vatandaş ne çekiyor, duymaz, bilmez, görmezsiniz. Çünkü, mağdur gelip, mağrur oldunuz."

Yorumlar (0)