Trump daha S400'ü hazmedemeden MHP'den yeni çıkış!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "S400'ler alınmakla kalınmamalı, Rusya ile ortak S500 üretme projesi bir an önce hayata geçirilmeli." diye konuştu.

SİYASET 25.06.2019, 13:40
Trump daha S400'ü hazmedemeden MHP'den yeni çıkış!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı ve Temmuz ayında geleceği açıklanan S400 füze savunma sistemi ile ilgili "bağımsızlık davası" tanımını kullandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, meselenin Rusya'dan güvenlik gerekçeleriyle füze alınmasından ibaret olmadığına vurgu yaparak, "S400 füze savunma sistemi krizinin arkasında koca bir bağımsızlık davası yatıyor. Türkiye bölgesinde ve dünyada etkin ve güçlü bir devlet olarak yükselmeye, ekonomik ve askeri anlamda da giderek kendine yeter ve bağımsız hale gelmeye başladığından beri, dünyaya nizam vermeye hevesli küresel aktörler Türkiye'nin yolunu kesmeye çalışıyor." değerlendirmesinde bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başta olmak üzere, Batılı dostlarının Türkiye'yi uydu ülke konumunda görmeye alıştığının altını çizerek, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"İkili ilişkilerde de öteden beri asimetrik bir seyir takip etmeyi yeğliyorlar. Bu yüzden S400 füze savunma sistemi sorununu büyütüp diğer krizlerle eklemlemek suretiyle Türkiye üzerinde baskı unsuru haline getirerek bağımsızlık yanlısı meşru bir hükümeti yıkmak, kendilerine muti bir yönetimi iktidara taşımak istiyorlar."

"Türkiye isteği eşit ilişki"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını hatırlatarak, "Türkiye bütün dünya ülkeleriyle eşit ilişki istiyor. Gerek bölgesel ve gerekse uluslararası alanda bağımsız politikalarla kendi çıkarlarını korumaya, kendi güvenliğini garanti altına almaya çalışıyor. Buna karşılık bizi NATO ve BM (Birleşmiş Milletler) gibi uluslararası kuruluşlar üzerinden tedip ve kontrol etmeyi itiyat haline getiren küresel güçlerse Türkiye'ye biçtikleri rolün dışına çıkılmasını istemiyorlar." yorumunda bulundu.

"Etrafımız çepeçevre kuşatıldı"

Türkiye haritasına kuşbakışı göz atıldığında dört bir yanın küresel aktörlerin silahları, askeri güçleri tarafından çepeçevre kuşatıldığının görüldüğünü belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, şunları söyledi:

"Karadeniz'de, Ege'de, Akdeniz'de emperyalist ülkelerin savaş gemileri cirit atıyor. Ege Adaları'na konuşlanan İsrail füzelerinin hedefinde Türkiye var. Güneyimizde Koalisyon güçleri Türkiye'nin güvenliğini pervasızca tehdit ediyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron büyük bir cüretkarlık ve küstahlıkla 'Türkiye Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarını durdursun.' diyebiliyor. Bütün bunlar gösteriyor ki Türkiye, kendi göbeğini kendisi kesmek ve kendi güvenliğini sağlamak için caydırıcı bir adım olan S400 alımı konusunda yerden göğe kadar haklı. Amerika Birleşik Devletlerinin S400 füze savunma sistemi ve F35'ler üzerinden çıkardığı kuş kovalamaya benzer kuru gürültü de bunun apaçık göstergesi…"

"Ortak S500 üretme projesi bir an önce hayata geçirilmeli"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Türkiye asla bu yoldan geri dönmemeli ve kararlılığını sürdürmeli. S400'ler alınmakla kalınmamalı, Rusya ile ortak S500 üretme projesi bir an önce hayata geçirilmeli. Milli uçak üretilmesi projesine de hız verilmeli. Türkiye'nin uluslararası alanda haklılığını savunmak için kararlı ve sabırlı bir diplomasi yürütmesi ve kendi tezleri konusunda hür dünyayı ikna etmek için çaba göstermesi gerekir. Bunun bir bedeli olacaksa bunun ödenmesi de göze alınmalı. Çünkü Türkiye'nin bekası, güçlü ama bağımsız bir devlet olarak kalınabilmesine bağlı." diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)