Temel Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'ın adaylığı ile ilgili flaş çıkış!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, altı parti genel başkanının bir araya geldiği "Liderler Buluşması" ile şu ana kadar uyum içinde bir çalışmanın yapıldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yeni seçimlerde aday olup olamayacağı ile ilgili de konuşan Karamollaoğlu, “Kendisinin tekrar aday olabilmesi, Meclisin kararıyla olur.” açıklamasıyla dikkat çekti.

SİYASET 15.08.2022, 10:46 15.08.2022, 16:32
Temel Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'ın adaylığı ile ilgili flaş çıkış!

Kestel Yeşilvadi Mesire Alanı'nda "Geleneksel Milli Görüş Buluşması"na katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ardından Nilüfer ilçesindeki Bursa Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.

“Erdoğan, Meclis kararıyla yeniden aday olabilir”

Dernek başkanı Ali Korkut ve dernek üyeleri, Mübadele Evi'ni gezen Karamollaoğlu'na müzedeki eşyalar ile iligli bilgi verdi. Vatandaşlarla Mübadele Kahvesi'nde bir araya gelen Karamollaoğlu, Bursa Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği'ne ziyaret gerçekleştirdi.

Burada açıklama yapan, seçime bir yıldan daha kısa bir zaman kaldığını söyleyen Karamollaoğlu, bir tarih vermenin kolay olmadığını söyledi.

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı adayı olup olamayacağı ile ilgili ise "Tayyip Bey seçimlerin daha önce yapılmasını uygun görürse kararı alır kimse de engel olamaz. Fakat kendisinin yeniden aday olabilmesi, Meclisin kararıyla olur. Bugünkü anayasaya baktığımızda üçüncü döneme girilmiş olacak. Bu anlamda bir düşüncesi var mı bilmiyoruz. Eğer öyle bir düşüncesi bulunuyorsa kendisi başka birisini de büyük ihtimalle aday gösterebilir. Ben biraz zayıf bir ihtimal olarak bunu görüyorum. Bu açıdan muhalefetteki şu anda 6 partinin bir araya gelip bunu görüşmesi, bir anlamda seçimlere müşterek bir hazırlıkta olmalarını önemsiyorum. Dilerim ki bu hazırlıklar müspet bir istikamette gelişir ve kanuni prosedürün haricinde Türkiye başka bir yola girmez. Bu sebeple bizim daha dikkatli olmamıza, bu seçimlerin barış ve huzur içinde yapılmasına ihtiyacımız var. Allah yardımcımız olsun." şeklinde konuştu.

Adaylık tartışması: “Seçim tarihi belli olmadan aday belirlenmez”

Cumhurbaşkanlığı adaylığının belirlenmesi ile ilgili sürekli ısrar edildiğine dikkat çeken Karamollaoğlu, "Seçim tarihi belli olmadan hiçbir yerde adaylar belirlenmez. Bu kuraldır. Bu sebeple seçim tarihi belirlendiğinde en az 3 ay var anlamına gelir. O zaman hızla bir karar verilir ve ona göre de icraat yapılır diyebilirim.” açıklamasını yaptı.

Karamollaoğlu, altı muhalefet partisi liderinin katıldığı toplantının pazar günü Saadet Partisi ev sahipliğinde yapılacağına temas ederek, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Altılı masada bulunanlardan birisi de biziz. Son toplantı önümüzdeki pazar günü bizim ev sahipliğimizde yapılacak. Bugüne kadar uyum için bir çalışma yapıldı. Birtakım prensip kararları alındı. Bundan sonraki aşamada bu çalışmaların nasıl olacağına ilişkin birkaç adıma daha ihtiyaç var. Çünkü geçmişte de ifade etmiştim. Seçimden sonra koalisyon yapılır ama bu sefer Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğu için Cumhurbaşkanlığında bir isim desteklenecekse veya kim aday olacaksa bir mutabakat olması gerekir. Böylece herkes, politikasını bu mutabakata göre belirlesin. Önümüzdeki birkaç ay içinde onu da görürüz diye düşünüyorum.”

Yorumlar (0)