Temel Karamollaoğlu: Laikliğe karşı değilim!

"Türkiye'de laiklik" konusunda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, laikliğe karşı olmadığının altını çizdi ve Türkiye'nin çok daha özgürlükçü bir laik sistemine ihtiyacınun bulunduğunu savundu.

SİYASET 29.11.2020, 15:32
Temel Karamollaoğlu: Laikliğe karşı değilim!

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu ile mülakat yaptı.

İç siyaset ağırlıklı olmak üzere Türkiye gündemine dair soruları cevaplandıran Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Türkiye'deki laik sistemine dair bir değerlendirmede bulundu.

Temel Karamollaoğlu’nun laiklik konusundaki açıklamalarını köşesine taşıyan Nagehan Alçı, CHP, HDP, İYİ Parti ve Saadet Partisi arasındaki gizli anayasa çalışmalarına dair tartışmalar sonrası Temel Karamollaoğlu'na Anayasanın "değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez" ilk 3 maddesini ve Türkiye’deki laiklik sistemini sorduğunu açıkladı.

Bir dönem laikliğe aykırı eylemlerde bulunduğu ve laikliğe karşı olduğu gerekçesiyle partilerinin kapatıldığını belirten Saadet Partisi lideri, bu gerekçeye şiddetle itiraz ettiğini, Saadet Partisi'nin kesinlikle laikliğe karşı olmadığını, Türkiye’deki laiklik tanımının yanlış olduğunu, kavramların yeniden tanımlanması gerektiğini ifade etti.

Temel Karamollaoğlu, Türkiye’nin özgürlükçü bir laiklik sistemine ihtiyacının olduğunu savundu.

Yorumlar (0)