“Temel Haklar Planı”nı açıkladı: Babacan’dan özgürlük vurgusu

"Temel Haklar Eylem Planı"nı açıklayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “İnanç ve din topluluklarının örgütlenme özgürlüğü önündeki bütün engelleri kaldıracağız” dedi.

SİYASET 02.01.2023, 16:27
“Temel Haklar Planı”nı açıkladı: Babacan’dan özgürlük vurgusu

Ali Babacan, partisinin Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda, "Temel Haklar Eylem Planı"nı açıkladı.

“Çevreden gelen eleştirilere kulak kapatmayacağız”

Asıl amaçlarının tam demokrasi olduğunu, tam demokrasiye gidecek olan yolun da özgürlük ve haklar ile eşit vatandaşlıktan geçtiğini dile getiren Babacan, "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'de sınırlama istisna, özgürlük ise esas olacak. Tereddütte kalınması durumunda yorum özgürlük hakkında uygulanacak. 85 milyon insanın ifade özgürlüğüne sahip çıkacağız. Demokrasimize sahip çıkabilmek için basın özgürlüğünün arkasında duracağız. Gösteri ve toplantı haklarına bu noktada sahip olacağız. Bakın, bu yalnızca muhalefette dile getirilmiş bir söz değildir. İktidar hedefi biçiminde önümüze alıyoruz. Çevreden gelen eleştirilere hiçbir zaman kulaklarımızı kapatmayacağız. Mülki idare amirlerinin, gösteri ve toplantılar gerçekleştirmesine dair yasaklama yetkilerine kısıt getirerek, kötüye kullanılma durumunun önüne geçmiş olacağız" dedi.

“Türkiye’nin bekası insan haklarıdır”

Kültürel, mezhebi, dini ve etnik bütün çeşitliliği sahiplendiklerini aktaran Babacan, "Türkiye'ye yeni bir sözleşmeye ve tam demokrasiye çağırıyoruz. Tam demokrasi yalnızca iyi düşünceyle dile getirilen bir ifade değildir. Ertelenemeyecek bir beka konusudur. Türkiye'nin bekası sadece adaletten geçer. Türkiye'nin bekası insan haklarıdır." ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)