"Tek bir makale yazmamış kişiyi büyükelçi tayin ettiniz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, isim vermeden Çek Cumhuriyeti Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne atanan Egemen Bağış'a tepki göstererek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin yaşadığı en temel sorun liyakat sisteminin çökmesidir. Devlette liyakati yok ettiğiniz zaman adalet diye bir kavram kalmaz. Hayatında tek bir makale yazmamış kişiyi büyükelçi tayin ettiniz." dedi. 

SİYASET 17.11.2019, 11:09 17.11.2019, 12:14
"Tek bir makale yazmamış kişiyi büyükelçi tayin ettiniz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da BİRKONFED'in "Ekonomi Değerlendirme Toplantıları" başlığıyla düzenlediği toplantıda iş insanları ile bir araya geldi. 

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, isim vermeden Çek Cumhuriyeti Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne atanan Egemen Bağış'a yüklendi. CHP lideri, "Türkiye Cumhuriyeti'nin yaşadığı en temel sorun liyakat sisteminin çökmesidir. Devlette liyakati yok ettiğiniz zaman adalet diye bir kavram kalmaz. Hayatında tek bir makale yazmamış kişiyi büyükelçi tayin ettiniz. Bunu yaparsanız dünyadaki saygınlığınız ne olur? Ben bunu söylediğimde 'Kılıçdaroğlu muhalefet yapıyor' diyorlar. Ben bunu söylemeyecek miyim arkadaşlar? Liyakati yok ederseniz her şeyi darmadağın edersiniz." değerlendirmesinde bulundu.

"Hiçbirinizin can ve mal güvenliği yok"

Hukuku "can ve mal güvenliğinin garanti altına alındığı kurallar bütünü" olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, "Benim can ve mal güvenliğim yoksa yabancı sermaye neden gelsin? Hiçbirinizin Türkiye'de can ve mal güvenliği yoktur. Siyasi iktidar 'Ben bunu yargılamak istiyorum' derse, sizin avukatınız bile sizin neden tutuklandığınızı bilemez. Yabancı sermaye neden Türkiye'ye gelsin? Neden ben ve sizler siyasi iktidar tarafından tehdit ediliyorsunuz? Devleti yöneten böyle bir şey olabilir mi?" şeklinde konuştu.

"Milletin iradesini gasp edemezsiniz"

Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının görevden alınmasına ve kayyum atanmasına tepki göstererek, "Demokrasi benim gibi düşünmeyenler için de geçerli bir kavramdır. Onun da hukuku vardır. Seçimler yapıldı. Savcılığa gittiler, YSK'da 8 hakim imza bastı 'aday olabilir' diye. Seçildi, 1 gün sonra vali, bakanlığa yazı yazdı 'görevden alın' diye. Hani demokrasi vardı Doğru değil. Milletin iradesini gasp edemezsiniz. Aynı şekilde büyükşehir belediye başkanları görevden alındı. (Gökçek-Topbaş) Onu da eleştirdik. Neden istifaya zorluyorsun?" ifadelerini kullandı. 

"Merkez Bankası'nın kullanacağı araçlara siyasi organ müdahale etmez"

Merkez Bankası'nın dünyanın her tarafında bağımsız olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Merkez Bankası'na ekonomik talimat verirsin. Kullanacağı araçlara siyasi organ müdahale etmez. Ama hedef verir. Tutmazsa görevden alırsınız. Merkez Bankası'nın verdiği kararlara siyasi iktidar müdahale etmez. Siz müdahale ederseniz dünyada bir itibarınız olmaz. Bunlardan vazgeçilmeli." dedi. 

"Saat başına 2 milyon dolar faiz ödüyoruz"

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin faiz ödemek için borç aldığına işaret ederek, "Her bir saatte Türkiye Cumhuriyeti'nin ödediği faiz 2 milyon dolardır. Saat başına 2 milyon dolar faiz ödeyen bir ülkenin ekonomik krizden kurtulabilir mi?" diye sordu. 

"Türkiye üretimi kesti"

Üretimin kesilip ithalata ağırlık verildiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Bizim komşularımızla kavga edecek halimiz mi var? Kim için çalışıyoruz? Üretimi öncelememiz gerekiyor. Türkiye üretimi kesti. Nohut, saman ithal ediyoruz. Alman, Kanada, ABD çiftçisi için çalışıyoruz. Pamuk ithal ediyoruz Yunanistan’dan. Pamuk ekecek tarla mı bitti Allah aşkına? " şeklinde konuştu. 

"Bunun adı vatana ihanettir"

Kılıçdaroğlu, Tank Palet Fabrikası'nın BMC'ye satılmasına da değinerek, "Bunun adı vatana ihanettir! Bu ülkeyi kuranlar böyle bir tabloya asla müsade etmemiştir." dedi. 

"Toplu intiharlar başladı"

Son zamanlarda yaşanan intihar olaylarınız üzerinde duran Kılıçdaorğlu, "Bakın toplu intiharlar başladı, neden? Bakın çöp konteynerlerinin yanına, çöpten yiyecek toplayan kadınları görürsünüz. 21. yüzyılın Türkiye'sinden bahsediyoruz." açıklamasında bulundu. 

Yorumlar (0)