TDP lideri Sarıgül'den Iğdır Cezaevi'nden çağrı: "Bütün partileri bekliyorum"

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, bugün ziyaret ettiği Iğdır Cezaevi önünde af çağrısı yaptı ve "Bugün 49'uncu ilimizdeyim. Talebimizin siyasi bir talep değil vicdani bir talep olduğunu, 250 bin mahkumun bu güzel haberi beklediğini belirtmek istiyorum.” sözlerini kullandı.

SİYASET 30.07.2022, 17:21 31.07.2022, 16:32
TDP lideri Sarıgül'den Iğdır Cezaevi'nden çağrı: "Bütün partileri bekliyorum"

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, ziyaret düzenlediği Iğdır Cezaevi önünde af çağrısı yaptı.

“Siyasi değil vicdani talep”

"Bugün 49'uncu ilimizdeyim.” sözleriyle açıklamasına başlayan Sarıgül, “Talebimizin siyasi bir talep değil vicdani bir talep olduğunu, 250 bin mahkumun bu güzel haberi beklediğini belirtmek istiyorum. 'Affet Türkiye'm' kampanyasına katılmak üzere tüm siyasi partileri davet ediyorum" şeklinde konuştu.

“Kader mahkumlarını aileleriyle buluşturalım”

Iğdır Cezaevi önünde basın açıklaması yapan TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “Şefkatli ve merhametli devletime çağrı yapıyorum. Bizim devletimiz vicdanlıdır, yücedir. İnanıyorum ki, 250 bin kader mahkumunu çocukları, babaları, anneleriyle kavuşturacak olan bu kararı Parlamento verecektir. Tüm siyasi partilere çağrım, 250 bin kader mahkumunu babaları, anneleri, çocuklarıyla buluşturalım. Aileler için 'Affet Türkiye'm'. Bugün 49'uncu şehrimizdeyiz. Iğdır Cezaevi'nden tüm siyasi partileri 'Affet Türkiye'm' kampanyasına katılmaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)