TDP Başkanı Sarıgül işaret etti: “Tam Bağımsız Türkiye’nin yolu belli”

TDP Lideri Sarıgül, Türkiye’nin tamamen bağımsız olabilmesi için “ekonomik milliyetçilik” yapılması gerektiğini savundu ve ekledi: “Biz, Türkiye Değişim Partisi olarak bunu gerçekleştireceğiz.”

SİYASET 23.03.2022, 15:11 24.03.2022, 17:09
TDP Başkanı Sarıgül işaret etti: “Tam Bağımsız Türkiye’nin yolu belli”

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile bir aradaydı. Ankara’da bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Sarıgül, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin her noktasında teşkilatlandıklarını ifade eden Sarıgül, şunları kaydetti: “Ülkemizin her noktasında varız, her noktasında teşkilatlandık. Hem Türkiye siyasetinde hem oy pusulalarında partimiz için yer açtık. Yeni kurulan partilerin içinde tanınmak ve görünmek isteyen partilerin en başarılısı biz olduk. Teşkilatı en sağlam olan yeni parti, Türkiye Değişim Partisi oldu. Arkamıza ne iktidar gücünü aldık ne de 98 senelik parti kadromuz var. Elde ettiğimiz bu başarı oldukça büyüktür.”

“ABD’nin en büyük rakibi ve hedefi Çin’dir"

“Şu içinde bulunduğumuz gündemi ve küreseli etkileyen Ukrayna-Rusya savaşı devam ediyor. Ülkemizi de oldukça yakından ilgilendiren bu savaşta bir ülke, bir diğer ülkeyi işgal ediyor. Uluslararası hukuk hiçe sayılıyor. Amerika’nın derin devleti, Trump’ı gönderdi. ‘Amerika dünyaya dönüyor.’ sloganını kullanan Biden’ı başa getirdi. ABD artık Biden ile dünyaya döndü. Ukrayna bunun kurbanı oldu, Rusya da tuzağa düştü. ABD’nin asıl rakibi ve hedefi Çin.”



“Siyasetimiz ittifak riyasetine döndü”

“Ülkemizin siyaseti artık ‘ittifak riyasetine’ döndü. Siyaset arenasında durum çok farklı. Türkiye’de siyaset, liderlerin oynadığı ve halkın seyrettiği bir satranç oyununa dönüştü. Bana ittifak konusu her sorulduğunda söylediğim şeyi şimdi de söylüyorum: ‘O köprünün altından daha çok sular akar.’ Bakın MHP ve AK Parti seçim kanununda değişiklik teklifi getirdi, çarşı karıştı. Bu teklif Meclis’e götürüldüğünde işler daha da karışacak. Seçmenin, kendilerinden ayrılmayacağını, kendilerinin gittiği her yere gideceğini düşünen partiler var. Siyasette iki artı iki her zaman dört etmiyor. Siyasette evdeki hesap her zaman çarşıya uymuyor.”

“Milletvekili adaylarını parti üyeleri seçmeli”

“Türkiye Değişim Partisi olarak ülkemizin siyaseti için oldukça önemli önerilerimiz var. Demokratik parlamenter sisteme dönmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Cumhurbaşkanı tarafsız olmalıdır. Yargı da Meclis de bağımsız olmalıdır. Seçim barajı yüzde 3’e düşürülmelidir. Milletvekili adayları ise partiye kayıtlı olan üyeler tarafından seçilmelidir. Tercihli oy sistemi getirilmelidir. Milletvekili sayısı 500’e düşürülmelidir. 100 üyeli Türkiye milletvekilliği sistemi getirilmelidir. Belediye başkanlığı seçimleri iki tur şeklinde yapılmalıdır. Bizim önerilerimizden birkaçı bu şekilde.”

“Ekonomik milliyetçilik uygulayacağız”

“Ekonomide yapılması gerekenler var. Önceliğimiz, Türkiye’yi kendi kendine yeter hale getirmek olmalıdır. Biz diyoruz ki enerji ve gıdada dışa bağımlılığı kaldıralım. Topraklarımızın mümkün olan her karışını ekelim. Yenilenebilir ve yerli enerji kaynaklarına, güneş ve rüzgar enerjisine destek verelim. İthalatımızı azaltırken ihracatımızı da artıralım. Ülkemizin mülkünü ve ürünlerini koruyorum. Türkiye Değişim partisi olarak biz ‘ekonomik milliyetçilik’ ismini verdiğimiz bu sistemi benimsiyoruz. Tam bağımsız Türkiye için ekonomik milliyetçilik lazımdır.”

Yorumlar (0)