TBMM’de 'Kürt düşmanlığı' kavgası!

TBMM Genel Kurulunda 'Kürt düşmanlığı' tartışması yaşandı. HDP Muş milletvekili Mensur Işık'ın, "Silahlı Kürt muhalefetiyle savaş" ifadesini kullanması tartışmanın fitilini ateşledi.

SİYASET 14.02.2020, 09:11 14.02.2020, 09:22
TBMM’de 'Kürt düşmanlığı' kavgası!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri sırasında "Kürt düşmanlığı" tartışması yaşandı.

HDP Muş milletvekili Mensur Işık, konuşması sırasında "Silahlı Kürt muhalefetiyle savaş" ifadesini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, terörle arasına çizgi çekemeyenlerin bugün AK Parti’yi suçladığını ifade ederek şunları söyledi:

"Bakınız, şu kürsüden yaptığınız konuşmanın bir tek kastı vardır; bu ülkede Kürtlere, Araplara ve Türklere ihanet etmektir. Eğer tarihte bir simülasyon olsa göreceksiniz ki bu coğrafyada barışı geçmişte nasıl ortadan kaldırmışlarsa emperyalizme yani silah baronlarına, petrol şirketlerine ve faiz lobilerine bu coğrafyayı, parçalanan Osmanlı coğrafyasını nasıl peşkeş çekmişlerse, sizin de tek bir gayeniz var; PKK/PYD-YPG üzerinden bu ihanete alet olmaktır. Tarih sizi yargılayacak ve mahkûm olacaksınız."

Bunun üzerine söz alan HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, AK Parti milletvekillerini "Kürt düşmanlığı" yapmakla suçladı.

"Krüt düşmanlığı" suçlaması üzerine AK Parti milletvekilleri yerlerinden kalktı. HDP milletvekillerinin de yerlerinden kalkması üzerine tartışma büyüdü.

Diğer milletvekillerinin araya girmesiyle tartışma büyümeden sona erdi.

Yorumlar (0)