TBMM'ye 3 başvuru: Tacize uğradım!

CHP'de taciz mağduru üç kadın Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na başvuruda bulundu. Tacize mağdurlarından birine ve kocasına "susmaları" yönünde baskı yapılmış.

SİYASET 03.01.2021, 11:52 03.01.2021, 11:56
TBMM'ye 3 başvuru: Tacize uğradım!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na başvuruda bulunan 3 kadın, Komisyon Başkanı Fatma Aksal ile görüştü.

Her 3 kadının kendi rızalarıyla başvuruda bulunduğunu ve üçünün de CHP teşkilatlarında tacize uğradığını belirttiğini ifade eden Fatma Aksal, 26 Ocak 2021 tarihinde TBMM'nin açılacağını hatırlatarak, ailelerden birinin Ankara’ya geleceğini ve görüşeceklerini bildirdi.

Gelecek aile ile telefon görüşmesi yaptığını açıklayan Fatma Aksal, taciz mağduru kadının psikolojisinin çok bozuk olduğunu, kocasıyla görüştüğünü, aile olarak son derece olumsuz etkilendiklerini kaydederek, "Kocasını çok takdir ettim. Karısına çok destek vermiş, ona sahip çıkmış. Taciz mağduru kadın ve kocasına 'susun' telkininde bulunulmuş ve çok güçlü baskı yapılmış" dedi.

CHP başörtüsü konusunda konuşamaz!

CHP yönetimini "tecavüz" ve "taciz" iddiaları ile ilgili hiçbir şey yapmamak ile suçlayan Fatma Aksal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü ile ilgili son açıklamalarını da eleştirdi.

Başı kapalı insanları ikna odalarına sokan Nur Serter’in CHP tarafından milletvekili yapıldığını, CHP’li milletvekillerinin başı kapalılar için "kamuda olamazlar" dediğini, Merve Kavakçı’ya yapılanların unutulmadığını belirten Fatma Aksal, "CHP şimdi kalkmış başörtüsü diyor. Bu konuda en son konuşabilecek parti CHP’dir. Seçimler yaklaştığında iki çarşaflı kadını yanlarına alıp rozet taktılar. CHP yönetimine bir başörtülü alındı. Canan Kaftancıoğlu’nun dinimize, Peygamber Efendimize ve başörtülülere neler söylediğini herkes biliyor. CHP yönetimine başörtülü kadın almakla olmuyor bu iş. En küçük fırsatta o başörtüsü düşmanı zihniyet hortluyor.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)