TBMM toplandı, Başkanı’nı seçiyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, yeni Meclis Başkanı'nı seçmek için toplandı.

SİYASET 07.07.2020, 16:23
TBMM toplandı, Başkanı’nı seçiyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un görev süresinin dolması nedeniyle yeni Meclis Başkanı'nı seçmek için Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı.

Meclis Başkanı seçimine geçilmeden önce MHP, CHP ve AK Parti’den sırayla 3 milletvekili gündem dışı söz aldı.

MHP

"Dijital dönüşüm, kadınlar ve Türkiye" başlıklı konuşmasında MHP Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, dijitalleşmenin, kadınlar için önemli imkânları ve aynı zamanda tehditleri barındırdığını kaydederek, tüm tehditlerin bertaraf edileceği ve dijital çağın kadınların çağı olacağını söyledi.

“Ahlaksızlık ve ilkesizlik, sosyal medyanın dayattığı bir rutin hâline gelmiştir” diyen MHP Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, sosyal medya mecrasının, toplumun her kesiminin problemi olduğunu belirtti.

"Beka" derken yalnızca toprak bütünlüğünü kastetmediklerini, gelenek ve göreneklerin de tehdit altında olduğunu vurgulayan MHP Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, özgürlüğün sahte hesaplardan insanlara iftira atmak olmadığını, özgürlüğün söylediğinin arkasında durabilmek olduğunu belirterek, yapılması gerekenlerin yasak olarak değerlendirilmemesi gerektiğini, bilakis temel hakların teslim edilmesi ve koruma altına alınması olarak görülmesi gerektiğini ifade etti.

CHP

Yalova Millet Çiftliği üzerine Millet Bahçesi yapılmak istendiğini ileri süren CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel ise bu arazinin, Türkiye’yi kivi üretim merkezi konumuna getirdiğini belirtti.

Mustafa Kemal’in eserlerinin izlerinin hükümet tarafından bir bir silinmek istediğini iddia eden CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, "Bu yapılan, Atatürk'ün mirasına saygısızlıktır." ifadesini kullandı.

AK Parti

Başbağlar katliamının yıl dönümünde Başbağlar'da olduklarını söyleyen AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, şehit edilenlerin hepsinin masum olduğunu hatırlattı.

Bu toprakların mayasının kardeşlik üzerine kurulu olduğunu belirten AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, ülke üzerinde mezhepsel, sosyal fay hatları oluşturmak isteyenlerin sukutuhayale uğradıklarını ve bundan sonra da hayal kırıklığına uğramaya devam edeceklerini ifade etti.

Genel Kurulda, yerlerinden söz alan farklı partilerden bazı milletvekilleri, seçim bölgelerinin problemleri ve çözüm önerilerine ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Grup başkanvekillerinin de konuşmalarının ardından TBMM Genel Kurulda, 27. Dönem ikinci devre başkanlık seçimine başlanacak.

Yorumlar (0)