TBMM Komisyonu’nda ilginç iddia: Noel Baba bıçaklanacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda cumhurbaşkanlığı bütçesi ele alındı. Oturum esnasında söz alan bağımsız Mardin milletvekili Tuma Çelik, yılbaşında Noel Baba’lara saldırı olacağını öne sürdü. Çelik’in bu sözleri AK Parti kanadından büyük tepki gördü. 

SİYASET 26.11.2022, 10:29 26.11.2022, 17:46
TBMM Komisyonu’nda ilginç iddia: Noel Baba bıçaklanacak

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bu kez ‘Noel Baba’ gerginliği yaşandı. Türkiye’de patrikhanelere tüzel kişilik verilmediğini belirten bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik, “Bütün dünyada statü sahibi olan din görevlileri ve patrikler, maalesef Türkiye’de yok hükmündedir. Nefret söylemi hızla yayılmaya devam ediyor. Şimdi bildiğiniz gibi Noel yaklaşıyor. Türkiye’de önümüzdeki günlerde birçok yerde Noel Baba’ların bıçaklandığını duyacağız” ifadelerini kullandı. 

“Halkı kin ve nefrete sevk ediyor”

Tuma Çelik’in bu sözleri sonrası AK Parti grubundan tepki sesleri yükseldi. Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz’ın uyarısı üzerine konuşan Çelik, “İnşallah olmaz” diyerek sözlerini düzeltti. Çelik’in açıklamalarına yanıt veren AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, “Ya beyefendi nereden çıkartıyorsunuz? Olur mu böyle bir şey? Sen böyle konuşunca insanın kanı donuyor” dedi. AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ise konuya ilişkin yaptığı konuşmada Tuma Çelik’in halkı ‘kin ve nefrete sevk ettiğini’ belirtti. 

“Sözleriniz bazı yanlış anlamalara kapı açıyor”

Çelik’in iddialarında ısrarcı olması üzerine Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz da bu açıklamalara tepki gösterdi. Çelik’i bir kez daha uyaran Yılmaz, “Göreceğiz demek yerine temenni etmiyorum demek daha uygun olur. Sözleriniz bazı yanlış anlamalara kapı açıyor” şeklinde konuştu. Çelik ise, “İnşallah böyle bir şey yaşanmaz. Ancak gelinen son durum bunu gösteriyor” dedi. 

Yorumlar (0)