TBMM Genel Kurulu'nda 'türkülü' müzik yasağı tepkisi

Meclis Genel Kurulu'nda CHP'li milletvekili Kayışoğlu, kürsüde türkü söyleyerek, saat 24.00'ten sonra uygulanan müzik yasağına tepki gösterdi.

SİYASET 08.07.2021, 19:51 10.07.2021, 09:40
TBMM Genel Kurulu'nda 'türkülü' müzik yasağı tepkisi

TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Genel Kurulu'nda CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, kürsüde türkü söyleyerek, saat 24.00'ten sonra uygulanan müzik yasağına tepki gösterdi.

Kürsüde türkü söyledi

Meclis Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında bir araya geldi. Genel Kurul'da İYİ Parti grup önerisinin görüşmeleri üzerine partisi adına söz isteyen CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu kürsüde, 'Ferman padişahın dağlar bizimdir' türküsünü söyledi. 

Muhalefet ve iktidar milletvekilleri alkışladı

Genel Kurul’da ilk olarak büyük bir şaşkınlık yaşandı. Ardından muhalefet ve iktidar milletvekilleri alkışla tempo tuttu. Kayışoğlu'nun gece 24.00'ten sonra uygulanan müzik yasağına tepki maksadıyla türkü söylediği ortaya çıktı. 

"Müzik yasağına son verin"

Kayışoğlu konuşmasında, "Oğuzların Avşar boyundan gelen Dadaloğlu bundan tam 300 yıl evvel Osmanlı İmparatorluğu'nun göçebe Türkmenlere karşı uyguladığı iskan politikasına bu şekilde isyan etmişti fakat tam 300 senedir bu türkü söyleniyor bu topraklarda. Devlet arşivinde de mevcut, kimse yasaklayamadı, yasaklayamayacak da. Yasaklarla mücadele edecektiniz ancak daha beter yasaklar getirdiniz. 24.00'ten sonra müzik yasağını arkadaşlarımız çok güzel bir şekilde anlattı. Artık bu yasaklara bir son verin, Türkiye'yi bu utançtan kurtarın." dedi.

Yorumlar (0)