TBMM'deki 4 siyasi partiden ortak bildiri

TBMM Genel Kurulu'nda, Kazakistan'daki şiddetin kınanması ve ülkemizin, Kazakistan'ın istikrarını desteklemeyi sürdüreceğine dair bildiri kabul edildi.

SİYASET 12.01.2022, 20:05 13.01.2022, 12:14
TBMM'deki 4 siyasi partiden ortak bildiri

Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile AK Parti, İYİ Parti, CHP ve MHP tarafından, Kazakistan'a yönelik destek mesajı yayımlandı.

TBMM Genel Kurulu'nda da okunan ortak açıklamada, kardeş ülkede son günlerde yaşanan gelişmelerin endişeyle izlendiği bildirildi.

"15 Temmuz'daki dayanışmaları unutulmayacaktır"

Kazakistan'ın huzur ve istikrarının, Türkiye'nin huzur ve barışı kadar önemli olduğuna vurgu yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Kardeş ülkede son günlerde yaşanan gelişmeleri endişeyle izlemekteyiz. Kazakistan'ın huzur ve istikrarı bizler için Türkiye'nin huzur ve barışı kadar önemlidir. Kazakistan yönetiminin tutumu ve halkın sağduyusu sayesinde olayların sona ermeye başlamasından dolayı memnuniyet duyuyoruz. Olaylarda can verenlere Allah'tan rahmet, kederli yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralananlara ise acil şifalar temenni ediyoruz.

İnsan yaşamını tehlikeye sokan, mala zarar veren ve kamu düzenini bozan şiddet eylemlerini kınıyoruz. Kazakistan halkının ve yönetimin refah ve esenliğini daha da iyileştirmeye yönelik reform gündemine destek veriyoruz. Gazi TBMM, 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi esnasında Kazakistan makamlarının ortaya koyduğu dayanışmayı asla unutmayacaktır. Bağımsızlığının ilk günü itibarıyla Kazakistan'ın yanında olan ülkemiz, bundan böyle de Kazakistan'ın istikrar ve barışına her türlü desteği vermeye devam edecektir."

Yorumlar (0)