TBMM'de yumruklu kavga

Meclis Genel Kurulu'nda, CHP'nin verdiği grup önerisinin görüşmeleri esnasında CHP'li Cengiz Gökçel ile MHP'li Ümit Yılmaz arasında yumruklaşma yaşandı.

SİYASET 05.03.2022, 18:20
TBMM'de yumruklu kavga

Genel Kurul'da, vekillerin yerlerinden söz almasının akabinde parti gruplarının gündeme dair önerilerine geçiş yapıldı.

CHP, İYİ Parti ve HDP'nin önergeleri kabul edilmedi

HDP'nin verdiği 'zamlar' ve İYİ Parti'nin verdiği 'enerji arz güvenliği'ne ilişkin araştırma önergelerinin bugün görüşmeye başlanması önerileri kabul görmedi.

CHP'nin verdiği 'firma, arazi, gayrimenkul satın alan yabancıların durumları'na ilişkin araştırma önergesinin oylamaya açılmasından hemen evvel Genel Kurul'da kavga çıktı.

CHP'li Özel söz istedi

CHP'li Özgür Özel, AK Partili Cahit Özkan'ın konuşmalarında 'sataşma' olduğunu gerekçe göstererek söz talep etti.

MHP'li Muhammed Levent Bülbül ise Özkan'ın konuşmasında herhangi bir sataşma olmadığını iddia ederek, Özel'in söz talep etmesine tepki gösterdi.

Bülbül, bu durumun devamlı olduğunu dile getirerek, Meclis Başkanvekili Celal Adan'dan buna müsaade etmemesini talep etti.

Yumruklaştılar

Bülbül'ün konuşması esnasında MHP'li ve CHP'li vekiller arasında sözlü sataşma başladı. Bu esnada, CHP Mersin Milletvekili Gökçel ile MHP Düzce Milletvekili Yılmaz, oturdukları sıralardan birbirlerinin üzerine doğru yürüyerek, yumruklaştı. Gökçel ve Yılmaz'ı, diğer vekiller araya girerek ayırabildi.

Birleşime ara kararı

Meydana gelen kavga üzerine, Adan, birleşime ara verdi.

Aranın akabinde CHP'nin grup önerisinin oylamasına geçildi ve söz konusu öneri de kabul görmedi.

Yorumlar (0)