TBMM Başkanı Şentop: Erken seçim tartışması gereksiz

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, erken seçim tartışmalarını gereksiz bulduğunu söylerken, bütçe görüşmelerindeki görüntülere yönelik ise herkesin iç tüzüğe uyması gerektiğini belirtti.

SİYASET 11.12.2021, 15:10 13.12.2021, 09:16 Hanife
TBMM Başkanı Şentop: Erken seçim tartışması gereksiz

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, düzenlediği basın toplantısında gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. 

Bütçe görüşmelerindeki görüntüleri de değerlendiren  TBMM Başkanı Şentop, kürsüdeki hatibin sözünü sürekli kesene uyarma cezası verildiğini, Meclis'in çalışma ortamını bozana da uyarılmadan kınamaya kadar ceza verildiğini hatırlatarak şu ifadelere yer verdi:

“İç tüzükte her şey açık. Ben arkadaşlarıma disiplin cezası verilsin demiyorum. Ama verilmeyince de görüldüğü üzere tansiyon yükseliyor. Bunun için ayrı bir düzenleme yapmaya gerek yok herkesin tüzüğe uygun davranması gerekir.”



Erken seçime yönelikte de değerlendirmelerde bulunan Şentop,  erken seçimin; TBMM'deki vekillerin ortak kararıyla Meclis'te çoğunluk aranarak veya Cumhurbaşkanı'nın karar vermesi halinde gerçekleştiğini ve 2002'den önce sürekli vaktinden önce seçimler yapıldığı için şu anki yönetmelikte erken seçimin gerçekleşmesi için çok zorlaştırıcı şartlar konulduğunu belirtti.

"Erken seçim tartışması gereksiz"

Hukuken erken seçim paradigmalarının değiştiğini söyleyen Şentop, “Erken seçim tartışmaları yeni sistem nedeniyle çok gereksiz.” diyerek Yeni Anayasa konusunda çok şeyin gündeme geldiğini, bu konun sıfırdan tartışmaya açmaya çalışanların olduğunu ancak Türkiye’nin bunları aştığını söyledi.
 

Yorumlar (0)