TBMM Başkanı: Hukuk cehaleti!

"3 ismin milletvekilliği Erdoğan'ın talimatı ile düşürüldü" iddiasına TBMM Başkanı Mustafa Şentop tepki gösterdi: Tam anlamıyla hukuk cehaleti!

SİYASET 05.06.2020, 14:02 05.06.2020, 17:34
TBMM Başkanı: Hukuk cehaleti!

Milletvekilliği düşürülen CHP'li Enis Berberoğlu ile HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın tutuklanarak cezaevine gönderilmesinden sonra ortaya atılan "Talimat Erdoğan'dan geldi" iddialarına cevap veren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, 26. Dönemde 8 milletvekilliği kesin hüküm nedeniyle düşürülmüşken, bugün Anayasa ve İçtüzük hükümlerine göre bir iş yapıldığında, kalkıp bunun arkasında başka şeyler aramanın tamamen bir hukuk cehaleti olduğunu söyledi.

Tutuklanarak cezaevine konulan CHP'li Enis Berberoğlu ile HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekilliklerinin düşürülmesi ile ilgili iddialara yanıt veren TBMM Başkanı Mustafa Şentop, üç ismin milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin yasama döneminin sonuna kadar beklenmesi yönünde teamül bulunmadığını hatırlattı.

milletvekilliği düşürülen 3 milletvekili CHP'li Enis Berberoğlu HDP'li Leyla Güven HDP'li Musa Farisoğulları

Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapılmasının kesin hükme engel olmadığını da anımsatan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, itirazların, Anayasa ve içtüzüğe göre temelsiz, Anayasa ve içtüzük hükümlerinin uygulanmamasına yönelik bir talep mahiyetinde olduğunu gördüğünü ve bundan ötürü üzüntü duyduğunu belirtti.

"3 ismin milletvekilliğinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla düşürüldüğü" ididasına ilişkin olarak da "hukuk cehaleti" tanımını kullanan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, 26. Dönemde 8 milletvekilliğin kesin hüküm nedeniyle düşürüldüğünü, bugün Anayasa ve İçtüzük hükümlerine göre yine aynı eylem yapıldığında, kalkıp bunun arkasında başka şeyler aramanın tam anlamıyla hukuk cehaleti olduğunu ifade etti.

kemal kılıçdaroğlu anayasa kitapçığı

3 ismin milletvekilliğinin düşürülmesi ile ilgili herkesi Anayasayı ve İçtüzüğü okumaya davet eden Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Anayasa ve İçtüzük kitabının sağa sola göstermek, basın önünde poz vermek, sağa sola atmak için kullanılan bir materyal olmadığını, okumak ve anlamak için var olduğunu söyleyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na göndermede bulundu.

Yorumlar (0)