Tatlıoğlu: Sayın Akşener, tek adam tasfiyesini bütün önceliklerin önüne koymuştur

İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in, "Başbakanlığa adayım" açıklamasıyla ilgili, "'Cumhurbaşkanı olacağım' demekten daha pozitif, daha fonksiyonel, daha ileri bir iddiadır." değerlendirmesini yaptı.

SİYASET 27.09.2021, 16:38 28.09.2021, 10:17
Tatlıoğlu: Sayın Akşener, tek adam tasfiyesini bütün önceliklerin önüne koymuştur

Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen Tatlıoğlu, yeni dönem parlamento çalışmalarının, seçim öncesi son sene olacağını, bu sebeple iktidarın, seçime ilişkin hazırlıklarının parlamentonun gündemine geleceğini ifade etti.

"Partimizdeki listeyi gönderelim de o öğrencilere yer bulsun"

Türkiye'nin demokratik çizgisinin artması, huzur ve refahının yükselmesi için tekliflerin, nereden veya kimden geldiğine bakmadan, kendi duruşlarına uygun bir müzakere şekli sergileyeceklerini belirten İsmail Tatlıoğlu, son dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanların açıklamalarına bakıldığı zaman enflasyonla mücadelenin "zabıta yöntemleri" ile çözüleceğini belirtti. Tatlıoğlu, ayrıca dünyanın terk ettiği bu yöntemlerin, Türkiye'nin hiçbir problemine ilaç olmadığını ve olamayacağını öne sürdü. Merkez Bankasının faiz hamlesi sebebiyle dolarda yaşanan artışın, Türkiye'ye döviz yükümlükleri bakımından 390 milyar TL’ye m’al olduğunu belirten Tatlıoğlu, son günlerdeki öğrenci yurdu tartışmalarına ilişkin "Yurt yapma çalışmalarını 17-25 Aralık'tan sonra hızlandıran Sayın Tayyip Erdoğan ve yönetimi, salgının sonuçlarını ve etkilerini düşünememişler ve üzerine çalışmamışlar." sözlerini kullandı. Salgın sürecinde ekonomik sebeplerle yüzlerce özel yurdun kapandığını belirten Tatlıoğlu, yurt probleminin temel sebebinin de bu olduğunu öne sürdü.

Muhalefetin yurtlarla ilgili iddialarının Erdoğan tarafından yalanlandığını hatırlatan Tatlıoğlu, "Partimizdeki listeyi gönderelim de o öğrencilere yer bulsun." ifadelerini kullandı ve öğrencileri yurt problemiyle baş başa bırakmanın bir zulüm olduğunu aktardı.

"Sipariş listesinin konuşulması ve gündeme taşınması acıdır"

Erdoğan'ın ABD ziyaretine dikkat çeken Tatlıoğlu, "ABD dönüşü sırasında Putin ile yapılacak görüşme öncesi bir sipariş listesi hazırlandığını gördük. Bu, ciddi anlamda bir ülke için kırıcıdır. Bir ülkenin devlet başkanı ile yapılacak görüşme öncesi sipariş listesinin tartışılması ve gündeme getirilmesi acıdır." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin gündeminin, "Cumhurbaşkanı kim olacak?" tartışmasının olmadığını belirten Tatlıoğlu, "Türkiye siyaseti, kilitlendiği yerden, 'Önümüzdeki süreçte cumhurbaşkanı kim olacak?' sorusuna hapsolunmuşluktan kurtulacaktır, kurtulmak zorundadır." yorumunu yaptı.

"Cumhurbaşkanlığı makamını dışarıda bırakmıştır"

İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in, cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili, "Ben aday değilim, ben başbakanlığa adayım" şeklindeki ifadelerinin sorulması üzerine Tatlıoğlu, Akşener'in bu ifadelerinin, siyaseti hapsolduğu yerden çıkarma çabası olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin, enerjisini, "Cumhurbaşkanı kim seçilecek ve tek adam kim olacak?" tartışmaları etrafında harcamaması ve bunu kırması gerektiğini ifade eden Tatlıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Sayın Genel Başkan, bu kilidi kırmıştır. Gelecek seçim, bir cumhurbaşkanlığı yarışı olmayacaktır. Bu seçim, tek adam sistemiyle devam etmek ya da Türkiye'yi huzur ve refah iklimine kavuşturacak güçlendirilmiş ve iyileşmiş parlamenter sistem gibi seçenekler arasında bir tercih olacaktır. Bu sebeple Sayın Genel Başkan, tek adam tasfiyesini, tüm önceliklerin önüne koymuştur. Bu bağlamda kendisi için çok da yakın olduğu cumhurbaşkanlığı makamını dışarıda bırakmıştır. Çünkü 'Başbakan olacağım' demek,  daha pozitif, daha fonksiyonel, daha ileri bir iddiadır. 'Başbakan olacağım' demek, 'Sistemi değiştireceğiz' anlamına gelir. Yani 'Tek adam sistemini tasfiye edeceğiz' anlamına gelir. 'Partimizi iktidara taşıyacağız' demektir. Bu, cumhurbaşkanı olmaktan daha ileri ve daha pozitif bir iddiadır.”

Millet İttifakı olarak ortak bir cumhurbaşkanı adayı olmasını istediklerini belirten Tatlıoğlu, "Bu profile uygun olan birçok birikimli ve değerli insanımız mevcuttur." sözlerine yer verdi.

Yorumlar (0)