Tanju Özcan’dan HDP’li vekiller için suç duyurusu

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medya hesabı üzerinden kendisine ilişkin paylaşım yapan HDP’li gazeteciler ve vekillere ilişkin suç duyurusunda bulundu. Özcan, yaptığı açıklamada, “Ben, HDP’nin yardımıyla seçime girmedim. Kimi şehirlerde HDP’nin desteğiyle kazananlar olabilir.” şeklinde konuştu.

SİYASET 14.03.2022, 17:59 15.03.2022, 09:05
Tanju Özcan’dan HDP’li vekiller için suç duyurusu

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medya hesapları üzerinden kendisine ilişkin paylaşım gerçekleştiren HDP Genel Başkanlığı, Gazeteci Veli Saçlıık ve Hilal Nesin, gazeteci Kemal ÖZkiraz, HDP İstanbul İl Başkanı Cesim Soylu, HDP İstanbul vekili Ali Kenanoğlu, Kocaeli vekili Gergerlioğlu hakkında “Halkı kin ve nefrete tahrik suçuyla suçluyu övme ve Kamu Görevlisine görevinden ötürü hakaret ve tehdit” suçlarıyla savcılığa suç duyurusu yaptı.

“HDP’nin desteği ile seçime girmedim”

Konuya dair basın toplantısı gerçekleştiren Tanju Özcan, HDP’nin desteğiyle kendisinin seçimlere girmediğini fakat HDP’nin desteğiyle seçim kazananların olabileceğini söyleyerek, “Ben vekilliğim döneminde HDP’yle her zaman ters düştüm.

31 Mart seçimlerinde seçilince hiç bunları muhatap almayım, dedim. Bunlarla ilgili gerçekten de açıklama gerçekleştirmedim. Fakat bunların benimle derdi bitmemiş. Bunlara ilişkin savcılığa suç duyurusu yapma gereğindeyim artık.

HDP’nin desteğini alarak ben seçime girmedim. Kimi şehirlerde HDP’nin desteğini alıp seçimi kazananlar olabilir. Fakat ben HDP’nin desteğini alarak seçime girmedim. İlçe seçim kuruluna baktığınız zaman HDP’nin son seçimlerde Bolu’dan aday çıkardığını görürsünüz. HDP’nin adayının olduğu şehirde seçim kazanmış bir adaya destek vermiş algısı yaşatması provokatif ve kötü niyetli bir yaklaşımdır. HDP’liler beni iyi tanırlar. Hayatımın herhangi bir döneminde insanların etnik kimliğiyle meşgul olmadım. Çalışanlarımı seçerken de kimsenin etnik kökekine bakmıyorum. Etnik kökene ilişkin ben körüm.” dedi.

“Tehdit ediliyorum”

Terör örgütlerince tehdit edildiğini ve öncesinde de ölüm listesine girdiğini söyleyen Özcan, “Zaten bu terör örgütü PKK vekilliği döneminde 2 kez ölüm listesine girdik diye yayınladılar. Böyle adamların, faşist kafalarının etnik milliyetçilerin bu söylemlerden cesaret alarak tehdit, hakaret ve iftirada bulunan kişiler var. Bunlardan korktuğumdan da suç duyurusu yapmıyorum. Tarihe not düşmek için suç duyurusunda bulunuyorum. Bizler bu bölücü zihniyettekilerden tehdit ve hakaret işitmek durumunda mıyız? Artık yeter, insanın da bir sabrı var” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)