Tanju Özcan'dan tartışma yaratacak bir karar daha

Tanju Özcan, Bolu'da ikamet eden yabancı uyruklu kişilerin evlenmek için ödemek durumunda oldukları nikah ücretinin 100 bin TL'ye yükseltilmesi hususunda Belediye Meclisi'ne sunmak üzere teklif hazırladıklarını bildirdi.

SİYASET 11.11.2021, 18:51 13.11.2021, 11:52
Tanju Özcan'dan tartışma yaratacak bir karar daha

Bolu Belediye Başkanı Özcan, Belediye Meclisi'nde 22 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek olan 2022 senesi bütçe görüşmelerine dair açıklamalarda bulundu.

Bütçe faaliyetleri çerçevesinde, şehirde ilk defa evlenecek olan çiftlerin nikah ücretlerinde indirim yapılacağını ifade eden Özcan, yabancı uyruklu çiftler için bu durumun çok farklı işleyeceğini kaydetti.

"Yabancı uyruklular 100 bin lira karşılığında evlenecek"

2022'de uygulanacak olan nikah ücretine ilişkin bilgi veren Özcan, "Nikah ücretlerine ilişkin önemli bir husus var. Farklı bir karar veriyoruz. Eğer tarafların ikisinin de ilk nikahı ise fiyat tarifesinde bulunan en düşük rakam dikkate alınacak, yani çiftin ilk evliliği ise ucuz olacak. Taraflardan biri ikinci evliliğini yapıyor ise nikah ücreti 5 bin TL. Taraflardan biri üçüncü evliliğini yapıyor ise nikah ücreti 50 bin TL. Taraflardan biri veyahut ikisinin birden yabancı uyruklu olması durumunda nikah ücreti 100 bin TL. Bunu neden yapıyoruz? Bahsettiğim ilk üç maddede aileyi koruyoruz, boşanmayı özendirmiyoruz. Anayasa'daki 74 ve 76. maddelere göre aileyi korumak adına bu uygulamayı yapıyoruz." şeklinde konuştu. 

"Onları Bolu'da istemiyoruz"

Özcan, yabancı uyruklu kişilerin ilde dünya evine girmesini istemediklerini, Bolu'dan gitmelerini istediklerini kaydederek, "Yabancıların burada evlenip, buraya yerleşmelerini, burada çocuk sahibi olmalarını engellemek istiyoruz. Ülkelerine geri dönmelerini istiyoruz, bu sebeple de bu kararları teklife dahil ediyoruz. Meclis'ten de geçeceği kanaatindeyim." dedi.











Yorumlar (0)